Ouders

Dit gedeelte van de website is voor (nieuwe) ouders.

Als school en ouders goed contact met elkaar hebben en samenwerken, gaat het met de leerlingen nog beter. Meer kansen op succes op school, thuis en in de maatschappij. Daarom vinden we het belangrijk telkens het contact te zoeken. Dit doen we met spreekavonden, nieuwsbrieven, mailcontact, koffie-ochtenden, informatieavonden en daarom zijn we aanspreekbaar op het plein. Ook deze website kan hierin een rol vervullen.

 
 
 
 
 
22-09-2016
Pop-up BSO !
Bzzzonder komt naar je toe! En wel met de pop-up BSO. In anderhalf uur tijd ervaar, ontdek, proef en beleef jij hoe leuk Bzzzonder is! Het enige wat je mee moet nemen is jezelf en je zonnige humeur. We starten een kwartier nadat de school is uitgegaan. Voorafgaand moet je je even inschrijven en een telefoonnummer noteren waarop je vader of moeder te bereiken is. Het tourschema is als volgt: Dinsdag 6 september Appelgaard Nijkerk Hele hoge hoogvliegers 15.15 Donderdag 8 september Maranatha Nijkerk Spellenparade 15.30 Dinsdag 13 september Rehoboth Nijkerk Bzzzonderbellenblaaslab 15.30 Donderdag 15 september De Klokbeker Ermelo Bzzzonderbellenblaaslab 15.45 Dinsdag 20 september De Vogelhorst Barneveld Bzzzonderbellenblaaslab 14.15 Donderdag 22 september Joh. Calvijn Hoogeveen Bzzzonderbellenblaaslab 15.15 Dinsdag 27 september De Wegwijzer Nieuwleusen Bzzzonderbellenblaaslab 14.45 Wist je dat de Pop-up BSO staat op de schoolplein waar Kindercentrum Bzzzonder BSO aanbiedt voor kinderen in de basisschoolleeftijd? In een gezellige, niet schoolse, ruimte worden kinderen na schooltijd opgevangen. Het voordeel daarvan is dat kinderen maar een paar stappen verwijderd zijn van hun buitenschoolse opvang. De opvangtijd verschilt van schooltijd doordat de ruimtes in Bzzzonderstijl zijn ingericht en de activiteiten gericht zijn op ontspanning en talentontwikkeling. Bzzzonder gebruik kan maken van de faciliteiten van het schoolgebouw. Kijk op www.bzzzonder.nl voor meer informatie!
...lees meer »

 
 
13-07-2016
Dag GROEP 8!!
Saluut het ga je goed! Het was fantastisch!

 
 
05-07-2016
Verjaardag juf en juf!
We hebben een gezellige middag gehad met de kinderen. Taart, chips, voetenbadje met massage en spell etjes! Nog een paar dagen school en dan is het afscheid een feit!
...lees meer »

 
 
02-06-2016
Sportdag groep 7 & 8
Wat is er fanatiek gestreden! Het weer was lekker en de sfeer goed!

 
 
05-05-2016
Adopteer een monument 4 mei
Leerlingen van groep 8 hebben een bloemstuk gelegd bij 'ons' Joods monument. Fijn dat er ook leerlin gen van andere groepen aanwezig waren bij de Dodenherdenking.
...lees meer »

 
 
Vlotten bouwen/varen ;-)!
Wat troffen we het met het mooie weer op vrijdagmiddag 22 april! Heerlijk was het om samen in teams bezig te zijn. We hebben ons eigen vlot gemaakt. We hebben speciale knopen leren maken. Gelukkig heeft de boer alles gecheckt voor we te water mochten. Maar helaas.... niet iedereen kon droog aan wal stappen :-) Het was een heerlijke middag!
...lees meer »

 
 
09-03-2016
Excellentklas Greijdanus Hardenberg
Een aantal middagen hebben een aantal leerlingen zich (in Hardenberg) bezighouden met de uitwerking van een opdracht. Het balletje moet van de ene naar de andere locatie worden getransporteerd. Hoe? Dat maakte niet uit! Ze werden in groepjes geplaats waar ook onbekende leerlingen van andere scholen zaten. Leuk om alvast kennis te maken en samen te werken. Op vrijdagmiddag 26/2 was de presentatie van deze opdracht voor ouders en leerkrachten. Op de foto's krijgt u een indruk hoe dit was geweest.
...lees meer »

 
 
06-11-2015
zagen, meten, boren, schroeven, schuren
We hebben vanmiddag heerlijk geklust buiten. Het weer was heerlijk droog en niet te koud. We hadden goede hulp van van een aantal vaders met goede machines. Onder begeleiding mochten we ook zelf met de machines zagen! De middag vloog voorbij.
...lees meer »

 
 
03-11-2015
Inhoud en 1 m3
In groep 8 zijn we tijdens de rekenles bezig geweest met inhoud, liters en 1m3. De kinderen kregen d e opdracht om 1m3 te maken van papier. Zie hier het resultaat...
...lees meer »

 
 
29-10-2015
Samen lezen!
We zijn weer begonnen met het voorlezen aan de kleuters. Leerling: 'Dit is echt schattig!" Regelmati g zal groep 8 gaan voorlezen bij de kleinsten van de school. Zo leren de jongsten de oudsten kennen. Toch was zo'n eerste keer best spannend voor groep 1. Een paar foto's voor een kleine indruk.
...lees meer »

 
 
02-10-2015
Creatief op eigen manier!
De opdracht is: maak een voetbalspel in een stadion. De rest mogen ze zelf invullen. Het is best wen nen, zo'n vrije opdracht. Ontwerpen, uitproberen en evt. weer herstellen. Er is dan zoveel moois te zien als juf! Mooi om deze verscheidenheid aan talenten te zien (van elkaar).
...lees meer »

 
 
14-09-2015
Op KAMP naar de Meistershof!
Wat zijn we een paar dagen heerlijk weg geweest met deze club! We hadden het enorm getroffen met het weer. Midget golven, 4-kamp, smokkelaar spelen in het bos, klootschieten, Donald Duck lezen, bonte avond... we hadden een vol programma! We zijn dankbaar dat we allen veilig thuis zijn gekomen. Want fietsen met een lijf dat maar één ding wil ... slapen... is toch wel een topprestatie!
...lees meer »

 
 
14-08-2015
Welkom groep 8!
De muren zijn mooi wit, de vloerbedekking is vervangen, de klas is ingericht en de tafels en stoelen staan klaar. Wij zijn er klaar voor! Tot volgende week! Juf Wienen & Juf de Wind
...lees meer »

 
 
02-07-2015
Afscheidsavond groep 8!
Wat hebben we genoten gisteravond! Wat ging het goed tijdens de musical! De leerlingen speelden de s terren van de hemel. Hier mogen we nog lang van nagenieten! Met een lach en een traan...
...lees meer »

 
 
22-06-2015
Juffen-feest in groep 7/8
Wat is het gezellig vandaag! Juf Wienen en juf de Wind vieren hun verjaardag vandaag. Het Safari spe l wordt fanatiek gespeeld.
...lees meer »

 
 
18-06-2015
Musical
Hier wordt geklust!

 
 
12-06-2015
Codeuur...
Vanmorgen was er een man die ons vertelde over een app en het maken hiervan. Zelf mochten alle kin deren een spel ontwerpen. Eigenaar zijn van een spel is toch wel vet! Veel kinderen kregen er geen genoeg van!
...lees meer »

 
 
09-06-2015
Kamp
Een kleine terugblik van het kamp! Het was geslaagd, op de arm van Lisette na. Ook het herstel van haar gebroken arm valt tegen. De arm moet nog extra lang in het gips, dit is erg balen voor haar.
...lees meer »

 
 
05-05-2015
4 mei
De leerlingen hebben bloemen gelegd bij het Joods monument. Mooi om samen met veel anderen hierbij s til te staan. Vrijheid is niet vanzelfsprekend!
...lees meer »

 
 
21-04-2015
Je bent UNIEK!
Deze week zijn jullie druk bezig met het maken van de Citotoets! Houd dan, tijdens het maken van de toets, maar in gedachten wat hier staat: je bent een waardevol kind van God! Vanuit deze gedachte mag je in de toets laten zien wie je bent en wat je kunt! Van alle juffen en meesters!
...lees meer »

 
 
07-04-2015
Mmmm.... Wraps met tonijn!
Vandaag heeft groep 7/8 wraps met tonijn gemaakt, helemaal in de sfeer van ons thema 'vissen'. Hierb ij enkele foto's van het proces en het resultaat! De meningen over het eindproduct waren wel wisselend... ...lees meer »

 
 
30-03-2015
Musical!
De boekjes zijn eindelijk binnen! De kinderen van groep 8 konden niet wachten om te beginnen met het lezen van onze musical. Ze mogen 3 rollen kiezen die ze zouden willen. Nu maar hopen dat iedereen de rol krijgt die het beste bij hem/haar past. Thuis kan hopelijk al snel de muziek worden ingestudeerd.
...lees meer »

 
 
24-03-2015
Techniek groep 7/8
Heerlijk is het om een oud apparaat uit elkaar te halen en te zien hoe iets gemaakt is. We leren vee l van elkaar!
...lees meer »

 
 
14-01-2015
Aardrijkskunde
Lava, vulkanen, sluizen, rivieren. Deze week in groep 7/8 aardrijkskunde met onze handen!

 
 
10-11-2014
Lampionnetje lopen...
Ze zijn af, 21 minion lampionnen! Met veel plezier en veel plaksel is er afgelopen weken gewerkt in groep 7/8 aan de lampionnen... Nu maar hopen dat het veel snoep oplevert! ...lees meer »

 
 
09-05-2014
Kamp Dwingeloo
Groep 8 heeft, ondanks veel regen, een fantastisch kamp gehad in Dwingeloo! In het Nationaal Park Dw ingelderveld sliepen ze 2 nachten in tenten met stapelbedden. Onder andere door de hulp van veel ouders waren het drie geweldige dagen.
...lees meer »

 
 
04-05-2014
Dodenherdenking 4 mei
Zondag 4 mei was er een stille tocht i.v.m. de dodenherdenking. De tocht vertrok vanaf het Raadhuisp lein. Bij het monument van de Joodse begraafplaats hebben leerlingen van groep 8 bloemen gelegd. Vervolgens werd de tocht vervolgd naar de nieuwe begraafplaats.
...lees meer »

 
 
11-03-2014
Bezoek gemeentehuis
Afgelopen dinsdag zijn we naar het gemeentehuis geweest op uitnodiging van Gert Vos van de Christenu nie. We hebben de kamer van de burgemeester gezien, de vergaderkamer van het college van B&W en we hebben een debat gevoerd in de raadzaal. We leerden over de 31 zetels, vriendjespolitiek, de wandelgangen en het allermooiste was natuurlijk het gebruik van de microfoontjes. Hierdoor stelden de kinderen goede vragen aan de lijsttrekker van de CU, de griffier en de ambtenaar.
...lees meer »

 
 
21-02-2014
Triple
Alledrie mochten ze vandaag 12 jaar worden. Ze vierden 8 jaar lang hun verjaardag op dezelfde dag, o ok in hun laatste jaar. Dat vinden we een berichtje waard!
...lees meer »

 
 
07-01-2014
Eindtoets groep 8
Groep 8 is dinsdag begonnen met het schooleindonderzoek. Ze werken drie dagen aan deze toets. Het is hard werken. Bijkomende voordelen; drinken en snoepen onder het toetsen en meer pauze!
...lees meer »

 
 
17-12-2013
Theatervoorstelling Oorlogsgeheimen
Groep 8 heeft vandaag een boeiende theatervoorstelling gezien over het boek Oorlogsgeheimen. Het stu k werd gespeeld door twee personen (Tuur en Maartje) en gaf indrukken van WOII. ...lees meer »

 
 
22-11-2013
Boerderijbezoek
Vanmiddag is groep 8 op bezoek geweest bij een biologische boerderij in Den Ham van de Fam. Plaggenm ars. We hebben geleerd over de boerderij en vooral over koeien en melk. Daar hebben we al onze zintuigen bij gebruikt! ...lees meer »

 
 
11-11-2013
Judo van meester Bas
Groep 6/7 en groep 8 hebben maandag hun eerste judoles gehad van meester Bas. Er werd flink gezweet door al dat stoeien en er kwamen zo heel wat judotalentjes bovendrijven! Volgende week is de vervolgles. ...lees meer »

 
 
10-10-2013
Lange sluitertijd
Afgelopen dinsdag zijn we creatief bezig geweest met 'Nieuwe Media'. Dat is een workshopthema van Sc ala. We gingen foto's maken met langere sluitertijd. Met spullen, licht, bewegen en door model te staan hebben we mooie resultaten bereikt!
...lees meer »

 
 
26-09-2013
Hoera, een jongetje!
Op donderdag 26 september hebben meester Lassche en zijn vrouw opnieuw een zoontje gekregen. Hij hee ft de naam Job Thijmen gekregen. Job is het broertje van Pepijn en meester is apetrots!
...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: