Ouders

Dit gedeelte van de website is voor (nieuwe) ouders.

Als school en ouders goed contact met elkaar hebben en samenwerken, gaat het met de leerlingen nog beter. Meer kansen op succes op school, thuis en in de maatschappij. Daarom vinden we het belangrijk telkens het contact te zoeken. Dit doen we met spreekavonden, nieuwsbrieven, mailcontact, koffie-ochtenden, informatieavonden en daarom zijn we aanspreekbaar op het plein. Ook deze website kan hierin een rol vervullen.

 
 
 
 
 
03-11-2017
Duurzaamheid
Een zoektocht naar duurzame spullen levert mooie gesprekken op! Kinderen vertelden over hun zoektoch t en legden heel duidelijk uit waarom iets duurzaam is. Ouders, ook bedankt voor jullie input. Van steelpan tot bestuurbare auto op zonne-energie, er is veel te vinden om ons heen.
...lees meer »

 
 
01-11-2017
nieuws uit groep 7
bij deze de nieuwsbrief van november ...lees meer »

 
 
29-09-2017
nieuws uit groep 7
...lees meer »

 
 
12-07-2017
Doorschuiven naar groep 8
De klas is na 2 jaar weer 1! We hebben druk gespeeld met elkaar. Natuurlijk had juf de kinderen geme ngd in de teams gezet. ' De spellen zijn voor herhaling vatbaar.'
...lees meer »

 
 
10-07-2017
Nieuwsbrief groep 7/8
Hierbij de laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar van groep 7/8. Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
29-05-2017
Nieuws uit groep 7/8
Een nieuwe nieuwsbrief met een aantal leuke foto's van de juffendag! ...lees meer »

 
 
18-05-2017
Nieuwsbrief Groep 7/8
NIEUWE nieuwsbrief met huiswerkwijziging! ...lees meer »

 
 
18-04-2017
Nieuws uit groep 7/8
Veel leesplezier met de nieuwsbrief uit groep 7/8! ...lees meer »

 
 
13-03-2017
Nieuwsbrief groep 7/8
In de bijlage een nieuwsbrief uit groep 7/8. Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
03-03-2017
Syrische cake!
Wessel en Yonathan hebben een presentatie gegeven over vluchtelingen. Ze trakteerden de klas op Syri sche cake! Dit smaakte echt anders dan dat we gewend zijn. Leuk om te proeven!
...lees meer »

 
 
Welke parachute blijft het langst in de lucht?
De leerlingen hebben zelf een parachute ontworpen. Er moest een poppetje aan hangen. Buiten is de we dstrijd gehouden, het is leuk om te zien hoe verschillend de plannen zijn en hoe verrassend ze soms uitpakken.
...lees meer »

 
 
11-11-2016
Nieuws...
zie bijlage... ...lees meer »

 
 
01-11-2016
Kindergemeenteraad en mediawijsheid!
De nieuwsbrief voor groep 7/8 met nieuws over de kindergemeenteraad en lessen mediawijsheid! ...lees meer »

 
 
05-07-2016
minion Bob
Als extra opdracht bij de weektaak hebben een aantal kinderen uit groep 6/7 een speeltoestel ontworp en. Vandaag hebben Nynke en Alisa hun speeltoestel gepresenteerd. Helemaal in stijl van onze klas. Een minion Bob!
...lees meer »

 
 
28-06-2016
natuurdag groep 6/7
hallo allemaal, We hebben vandaag een gezellige dag gehad. En wat hadden we er lekker weer bij. V anochtend hebben we een super interessante rondleiding gehad in de kloosterkooi. Als het goed is kunnen de kinderen u nu precies uitleggen hoe een eendenkooi werkt. Na gezellig met elkaar buiten te hebben gegeten hebben we nog een wandeling met wat opdrachten gedaan. Helaas was hier de tijd wat kort voor. Alle ouders die gereden hebben nogmaals hartelijk bedankt! Hieronder wat foto’s zodat u een beetje een indruk van deze dag krijgt.
...lees meer »

 
 
16-06-2016
groep 6/7
bericht... ...lees meer »

 
 
23-05-2016
nieuws uit groep 6/7
nieuws...
nr12016.docx
 
 
...lees meer »

 
 
15-03-2016
paasknutsel
Vanmiddag zijn de kinderen van groep 6/7 druk bezig geweest om van spijkers een kruis te timmeren. Bij deze een kleine impressie
...lees meer »

 
 
03-11-2015
Romeinse architectuur
Bij geschiedenis zijn we met een nieuw thema gestart; Het Romeinse Rijk. Vandaag hebben we verschi llende bouwwerken uit deze tijd bekeken. Zoals het Circus Maximus, aquaducten en het Colosseum. De kinderen hebben 1 bouwwerk uitgekozen en deze nagemaakt van klei.
...lees meer »

 
 
09-06-2015
Sportdag groep 7 & 8
Wat hadden we een heerlijke warme zomerdag tijdens onze sportdag vorige week! De kinderen moesten fl ink aan de bak, ze werden uitgedaagd op verschillende vlakken en hun karakter werd aangesproken om door te zetten. Mooi is het om te zien hoe veel kinderen zichzelf overtreffen! Fijn om zo een dag bezig te zijn met verschillende soorten sport zoals zwemmen, atletiek en peanutbal (soort van slagbal).
...lees meer »

 
 
29-05-2015
Grote Rekendag in groep 7b/8
Afgelopen woensdag was het Grote Rekendag. We zijn druk geweest met meetkunde en tekenen in perspect ief. We hebben ons verwonderd over de effecten die dichtbij en veraf kunnen geven. We zijn zelf ook bezig geweest om bijzondere foto's te maken.
...lees meer »

 
 
21-05-2015
Stef in de finale!
Stef Schep in finale van Kangoeroewedstrijd 20-5-2015, Hoogeveen | Stef Schep uit groep 7 van de Calvijnschool in Hoogeveen is naar de SMART-finale van de W4Kangoeroewedstrijd. Hij is één van de 60 leerlingen die op 11 juni bij deze reken- en wiskundewedstrijd zijn in het science-center Nemo in Amsterdam. Dat is enorm knap!! Stef is erg blij met het nieuws: “Ik vind het erg leuk maar ook spannend. Dit is het derde jaar dat ik een goede score heb gehaald. Dit terwijl ik vorig jaar twee keer had geoefend en nu maar een keer.” Jaarlijks wordt in 55 landen de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden. De wedstrijd bestaat uit vijf keuzevragen en er zijn verschillende niveaus. De SMART-finale is voor groep 7 & 8, klas 1 & 2 vmbo en klas 3 & 4 vmbo basisberoepsgericht. Leerlingen maken vooraf op school opdrachten die worden verstuurd naar een jury. Hierna horen ze of ze door mogen naar de finale.
...lees meer »

 
 
21-04-2015
Verkeer
Alle leerlingen van groep 7 zijn geslaagd voor hun theorie- en praktijkexamen! Van harte gefelicit eerd! Veel veilige kilometers toegewenst door alle meesters en juffen!
...lees meer »

 
 
14-04-2015
Verkeersexamen groep 7
Vandaag heeft groep 7 praktisch verkeersexamen gedaan. Alle kinderen hebben erg hun best gedaan. We hopen natuurlijk dat ze ook allemaal slagen!! ...lees meer »

 
 
13-04-2015
Visles
Groep 7/8 heeft vandaag een visles gehad. Vanmorgen kregen we uitleg over het vissen en vanmiddag zi jn daadwerkelijk wezen vissen bij de kanovijver! Een leerzame en leuke dag!
...lees meer »

 
 
01-04-2015
Een school vissen 7/8
Vanochtend heeft groep 7/8 een workshop gevolgd. Ieder kind heeft zelf een vis gemaakt. Fijn was het dat Jasmijn ook mee kon doen want het was vandaag terugkomdag. De resultaten zullen snel zichtbaar worden in de school.
...lees meer »

 
 
24-03-2015
Boekselen in groep 7/8
Er worden al mooie boeksels gemaakt! De fantasie wordt geprikkeld en het resultaat mag er zijn. Een oud boek wordt zo nog goed gebruikt!
...lees meer »

 
 
13-02-2015
acrobatiek
Vanmorgen hebben we in de gymles een acrobatiek oefening gedaan. Hieronder een 2-tal resultaten.

 
 
21-11-2014
Robot taal
Vanmiddag hebben we in groep 6/7 geoefend met robot taal. De kinderen hebben in groepjes van 3 gewer kt. Ze hebben met elkaar afgesproken welke commando's er voor de robot waren en hoe deze eruit zagen. Vervolgens hebben ze de robottaal geschreven en mocht iemand de robot naspelen om te controleren of het programma klopte.
...lees meer »

 
 
17-11-2014
Drieluiken
In het kader van ons bezoek aan het Rijksmuseum is er in de groepen 6, 7 en 8 gewerkt aan een eigen kunstwerk. De kinderen hebben allemaal een drieluik gemaakt met het thema 'De Nachtwacht'. Op de foto's ziet het resultaat van deze opdracht!
...lees meer »

 
 
27-08-2014
sluiswachters en dijkgravers
Met geschiedenis werken we over het thema Egypte. De kinderen hebben hard gewerkt. Ze hebben alle l anderijen rondom de Nijl voorzien van vruchtbare slik en water. En daarvoor werd er flink gekliederd en overlegd......
...lees meer »

 
 
15-04-2014
Kanjerspel
Vanmiddag hebben we een Kanjerspel gedaan. De kinderen moesten op de bank gaan staan. Vervolgens kre gen ze een opdracht. Bijv. 'Ga op volgorde van huisnummer staan.' Daarbij mochten ze de grond niet raken. Dit ging heel goed! Op deze foto staan de kinderen op alfabetische volgorde (voornamen).
...lees meer »

 
 
08-04-2014
Sportclinic
Afgelopen vrijdag, 4 april, zijn we met de groepen 6/7 en 8 naar een sportclinic geweest. Deze clini c werd gegeven door voetbal-/hockeytrainers en 2 combinatiefunctionarissen van de gemeente. We begonnen de middag met voetballen. Eerst rouleerden we in 3 groepen langs verschillende oefeningen. Daarna speelden we een partijtje. Na een uur ruilden we om met groep 8 en was het onze beurt om te gaan hockeyen. Ook hier begonnen we met een aantal oefeningen, waarna we een partijtje speelden. Zelfs de juffen deden mee! Het was een geslaagde en gezellige middag. Ouders, bedankt voor het meefietsen! ...lees meer »

 
 
03-04-2014
Ontdekpad
Vorige week dinsdag hebben we het natuur-ontdekpad gelopen. De kinderen mochten in groepjes verschil lende proefjes uitvoeren. Ze zijn er ontzettend leuk mee bezig geweest!
...lees meer »

 
 
16-01-2014
Poëzie
De kinderen kunnen meedoen aan een dichtwedstrijd. Als voorbereiding daarop hebben we vanmiddag same n gewerkt over poëzie. Via verschillende stappen heeft iedereen een gedicht gemaakt. Hieronder een voorbeeld. Wereldbol. Blauw, het is zo mooi en beweeglijk blauw. De landen ontdekkend. Rond is de aarde. Rond zijn de planeten. Venus, mars... Bomen, bloemen groeien. Water druist.
...lees meer »

 
 
20-12-2013
Floris Wienen
Op 17 december heeft juf Wienen een gezonde zoon gekregen! Zijn naam is Floris. Hij weegt 3500 gram. We feliciteren juf Wienen en haar man met dit geweldige nieuws!
...lees meer »

 
 
16-12-2013
Kerstkaartjes versturen
Afgelopen week hebben we geoefend hoe je een goede Kerstkaart kunt schrijven. Dit hebben we daarna o ok op een echt kaart uitgewerkt en opgestuurd... Dus wie weet wordt u binnenkort verrast...
...lees meer »

 
 
08-11-2013
Kapla
Op deze gezellige vrijdagmiddag zijn een aantal jongens fanatiek met Kapla bezig geweest. Zie hier h et eindresultaat...
...lees meer »

 
 
Lampion
Op de laatste 2 werkdagen van juf Wienen zijn we druk geweest met de lampion..... Het eindresultaat ziet u thuis, maar hierbij foto's van het proces!
...lees meer »

 
 
06-11-2013
Technics4U
Vrijdag 1 november is groep 6/7 naar een techniekmiddag op het Alfacollege geweest. We hebben hier o nder meer filmpjes gekeken over techniek in diverse beroepen, meegedaan aan een quiz en een eigen ventilator op zonnecollectoren gemaakt! Everdina Schep en Daniëlle Wolters, bedankt voor het meefietsen. Foto's van deze geslaagde middag kunt u hieronder bekijken...
...lees meer »

 
 
30-09-2013
Tennislessen
Vrijdag 20 september heeft groep 6/7 getennist op de tennisbaan van tennisclub De Weijde. We kregen hier eerst uitleg over de middag, starten met een warming - up en gingen daarna aan de slag met partijtjes tennissen! De maandag ervoor is er in de reguliere gymlessen ook aandacht besteed aan tennis door meester Lassche. Hieronder een aantal foto's van het tennissen op een echte tennisbaan!
...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: