Ouders

Dit gedeelte van de website is voor (nieuwe) ouders.

Als school en ouders goed contact met elkaar hebben en samenwerken, gaat het met de leerlingen nog beter. Meer kansen op succes op school, thuis en in de maatschappij. Daarom vinden we het belangrijk telkens het contact te zoeken. Dit doen we met spreekavonden, nieuwsbrieven, mailcontact, koffie-ochtenden, informatieavonden en daarom zijn we aanspreekbaar op het plein. Ook deze website kan hierin een rol vervullen.

 
 
 
 
 
21-07-2017
nog enkele foto'svan dit schooljaar
Veel kijkplezier!!

 
 
07-06-2017
Streetwise
Een nieuwe nieuwsbrief van een verkeersles ...lees meer »

 
 
02-06-2017
Sportdag...
Een nieuwe nieuwsbrief met foto's van de sportdag ...lees meer »

 
 
24-05-2017
titel...
Veel lees- en kijkplezier ...lees meer »

 
 
21-04-2017
Koningsdag
Een leuke fotoserie van de Koningsdag op 21 april 2017. Veel kijkplezier!!

 
 
12-04-2017
Nieuws uit groep 5 en 6
In de bijlage vindt u de nieuwsbrief van groep 5 en 6 en een aantal foto's van het project en de nat ionale buitenlesdag. ...lees meer »

 
 
23-03-2017
Voorlezen in het Drents...
We werden verrast door iemand die ons ging voorlezen in het Drents. Wat was dat leuk en wat hadden d e kinderen een vragen te stellen. Ze genoten zichtbaar van de beide voorgelezen verhalen. De kinderen mochten een vinger opsteken als ze een woord niet begrepen. Dan werd het uitgelegd.
...lees meer »

 
 
22-03-2017
Naar de slager.....
Marit hield vandaag haar spreukbeurt. Het ging over haar vader, die slager is. Nadat Marit een en an der verteld had over dit beroep, zijn we op pad gegaan naar de slagerij. Daar werden we hartelijk ontvangen. We zagen hoe gehakt werd gemaakt, hoe gehaktballen werden gedraaid, en ook hoe worst gemaakt werd, in een varkensdarm. En dat, als je dat wilde, mocht je ook even vasthouden. Daarna gingen we terug naar de klas en mochten we hamburgers maken. De moeder van Marit gaat de hamburgers bakken en dan mogen we a.s vrijdag ze proeven. Al met al een hele leuke en leerzame morgen. En wat voor cijfer Marit voor haar spreekbeurt kreeg?? en dikke vette 9,5. En daar was iedereen het volmondig mee eens.
...lees meer »

 
 
15-03-2017
Verkiezingen in groep 5/6
Op woensdag 5 maart werd op het schoolplein geflyerd door de kinderen van groep 5/6. Ook werd uitgel egd op welke partij de ouders het beste konden gaan stemmen. Veel ouders kwamen naar het stembureau in groep 5/6. Iedere stemgerechtigde kon kiezen tussen 6 partijen: 1. Partij van meer buitenspelen, 2. Partij voor lesmethode, 3. Partij voor snacks, 4. Partij voor meer schoolreisjes, 5. Partij voor donderdag feestdag, 6. Partij voor pleintoestellen. Er was een goede opkomst: 113 stemmen werden er uitgebracht. De partij voor snacks, won met 48 stemmen. De anderen partijen kregen elk zo'n 9 tot 16 stemmen. De partij voor snacks mocht daarom de minister-president uitkiezen en dat werd Tim-Toby. Omdat het zo'n ontzettend leuk gebeuren was en de sfeer zo goed, trakteerde juf, vrijdag, op een broodje knakworst. Wat hebben we met elkaar hiervan genoten!!
...lees meer »

 
 
16-02-2017
Klas vol kinderen tijdens de spreekavond.....
Zo stil was het nog nooit in de groep. Het was muisstil, ook toen de 'kinderen' tijdens de gesprekke n van de spreekavond aanwezig mochten zijn.......
...lees meer »

 
 
14-02-2017
nieuws uit de groep
bericht... ...lees meer »

 
 
10-02-2017
Stiltespelletjes...
bericht...

 
 
08-02-2017
Feestje vieren en land van Scala laatste keer
bericht...

 
 
Juf van Eeken met Guus op bezoek
bericht...

 
 
03-02-2017
Week van het geld, verjaardag en een tekenopdracht
Deze week hadden we een presentatie door een mevrouw van de GKB. Ook vierden we de verjaardag van Se m en kregen we een leuke tekenopdracht. Zie de foto's.
...lees meer »

 
 
27-01-2017
Chagrijnspel
In tegenstelling wat de naam doet vermoeden is het een erg leuk gymspel. Het chagrijn zit 'm in het feit dat het mis kan gaan als team en da je dan helemaal opnieuw moet beginnen Grrrr ;-) Het doel van het spel is om als eerste aan de overkant van de zaal te komen met álle kinderen en álle spullen. De spelregels zijn: niemand mag de grond raken, als iemand een voorwerp dat íe draagt laat vallen en/of als iemand praat dan moet het héle team opnieuw beginnen. Dus dit spel wordt in stilte gespeeld. Het is een leuk spel en het is ook nog goed voor de onderlinge samenwerking. De kinderen genoten ervan!! Na afloop had Hannah weer wat last van haar gekneusde voet en daarom mocht ze bij juf Iris op de rug, terug naar school. (zie foto's)
...lees meer »

 
 
25-01-2017
2e morgen 'Land van Scala'
Wat was het weer leuk. En wat hadden we lol met elkaar. Zie foto's

 
 
23-01-2017
nieuws uit groep 5/6a
zie bijlage ...lees meer »

 
 
20-01-2017
Land van Scala en een James Bondspel
veel kijkplezier

 
 
10-01-2017
Onderzoeken en ontwerpen .........
Hoe verpak je een ei die je vervolgens van 2 meter hoogte laat vallen? Dit was de opdracht die de ki nderen in groep 5 en 6 vanmiddag kregen. Hieronder een heel aantal foto's van een super leuke middag.
...lees meer »

 
 
23-12-2016
Kerst-Crea
Hier nog een paar leuke foto's van de Kerst-Crea die we de laatste schooldag van het jaar 2016 hebbe n gehouden. Het was een bijzondere gezellige morgen!! Ook nog een paar foto's van een tekenopdracht in de maand november.
...lees meer »

 
 
24-11-2016
Nieuws uit groep 5/6..
Zie bijlage..... ...lees meer »

 
 
31-10-2016
Nieuws uit groep 5/6...
Zie bijlage.... ...lees meer »

 
 
12-10-2016
Opa en Omamorgen
Gelijk met de bel stroomde onze klas vol met opa's en oma's. Eerst keken ze mee tijdens het stilleze n. De laatste 10 minuten mochten de oma's hun kleinkind voorlezen. Daarna in de kring, daar werd het Bijbelverhaal over Jakob verteld, die God ontmoette bij de rivier de Jabbock. Ondertussen kwamen er al gauw andere grootouders binnen. Na een 'gewone' spellingsles was het pauze. Na de pauze las juf een verhaal voor en tijdens het voorlezen mochten de kinderen er een tekening overmaken. Toen hebben we het dansje laten zien dat de kinderen ingestudeerd hadden. Een vrolijke boel. En als klap op de vuurpijl werd het toneelstuk 'Roodkapje en de zieke voorleesoma' opgevoerd. Dát was een groot succes. De klas was bomvol met kinderen uit andere groepen, ouders en grootouders. Wat hebben we een gezellige morgen met elkaar gehad!!!
...lees meer »

 
 
10-10-2016
kinderboekenweek
Een foto-impressie van de start van de Christelijke Kinderboekenweek.

 
 
Kinderboekenweek
zie bijlage, veel leesplezier ...lees meer »

 
 
04-10-2016
Dierendag in groep 5/6
Wat hebben we genoten van al de prachtige dieren en de mooie verhalen.

 
 
26-09-2016
nieuws uit groep 5/6
heel veel leesplezier!
beuk2.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
Vliegtuigjes en een gymles
Twee lessen die op vrijdag 23 september gegeven zijn. Zie foto's

 
 
09-07-2016
Dinosaurussen
Voor de laatste twee week kregen de kinderen de opdracht om een werkstuk te gaan maken met als onder werp: dinosaurussen. Gisteren mochten ze hun werkstuk voor de klas presenteren. Op de foto's een paar indrukken hiervan.
...lees meer »

 
 
04-07-2016
nieuws uit de groep
zie bijlage ...lees meer »

 
 
29-06-2016
acrobatiek
Dag ouders, Hier een fotoberichtje uit groep 5/6

 
 
22-06-2016
gymnastiek.....
Een leuke gymnastiekles op een gewone door de weekse dag

 
 
09-06-2016
schoolreisje groep 5 en groep 6
De foto's spreken voor zich, het plezier spat er af! en ouders heel erg bedankt voor de leuke en gez ellige dag!! ook namens de kinderen!
...lees meer »

 
 
01-06-2016
sportdag groep 5 en 6
Een foto-impressie van de jaarlijkse sportdag. Wat was het leuk maar ook warm. Toch was er geen kind aan het mopperen. Er was een fijne sfeer zonder gedoe met andere scholen. We mogen best trots zijn op ons clubje!
...lees meer »

 
 
27-05-2016
Fantasiebeest
De dag daarna zijn we begonnen met het in elkaar zetten van een fantasiebeest van allerlei toevallig e spulletjes. De kinderen hielpen elkaar waar dat nodig was. Ze waren enthousiast bezig. En wat een verbluffende leuke resultaten.....
...lees meer »

 
 
26-05-2016
Wilde Planten...
Op donderdagmiddag hebben we met de hele klas het NME-pad gelopen. Met als onderwerp: wilde planten.
...lees meer »

 
 
20-05-2016
Uitslag Kangeroewedstrijd
Vandaag kwam, onder de computerles, juf Veurink de prijzen uitreiken van de Kangeroewedstrijd. Van beide groepen 6 is Arthur de hoogst scorende leerling. in groep 5 was Sytze het beste van de klas, maar....... hij had ook nog de meeste punten van de gehele school behaald. Emma eindigde als tweede van onze groep en Lisanne en Brenda behaalden een gedeelde derde plaats. Geweldig, we zijn trots op jullie! Op de foto's is te zien hoe juf vVurink deze kanjers in het zonnetje zette. Maar ook de andere kinderen, die mee hebben gedaan hebben een groot compliment verdiend. Want ook zij hebben mooie resultaten bereikt. Ieder kind kreeg een leuk spelletje als dank voor het meedoen.
...lees meer »

 
 
18-05-2016
nieuws uit de groep
bericht...
beuk1.docx
 
 
...lees meer »

 
 
22-04-2016
Koningsspelen
Foto van de koningsspelen op vrijdag 22 april 2016

 
 
07-04-2016
Foto's verjaardag juf Bakker
Wat was het een gezellige dag en wat hebben we allemaal ervan genoten. Er stond veel op het programm a zoals een(soort) stoelendans, een levend ganzenbordspel, een stokkendans en als klap op de vuurpijl; allerlei ingestudeerde stukjes die de kinderen mochten opvoeren. Het was een dag om niet gauw te vergeten.....
...lees meer »

 
 
23-03-2016
De Grote Rekendag
Een leuke impressie van de landelijke ' Grote Rekendag'. Deze morgen stond helemaal in het teken van rekenen. Een morgen waar groot en klein van genoten.
...lees meer »

 
 
19-02-2016
Laaste dansles van Scala...
Vrijdag hadden we de laatste dans van Scala. We kregen leuke oefeningen te doen. Als laatste dansten we de gehele, aangeleerde dans van de afgelopen weken met elkaar. Als klap op de vuurpijl moesten de kinderen met touwtjes 'een molen' met elkaar maken. Dat was best moeilijk want met de muziek erbij, moest het heel erg snel. Maar het resultaat was leuk. Zie de foto's.
...lees meer »

 
 
08-02-2016
Liggend tekenen....??!!
Een gekke tekenles gaf heel wat hilariteit! De kinderen mochten een tekenpapier onder hun tafel pla kken ipv van op het tafelblad leggen. Daarna kreeg ieder een pakje stiften en mochten ze proberen, al liggend, een tekening te maken. Wat een lol en een plezier gaf dat! Het was niet makkelijk om rechte lijnen te tekenen of een poppetje goed in te kleuren. Uitrusten moest ook regelmatig want tijdens het tekenen werden de armen zwaar en lam. Enkele tekenresultaten zijn ook te zien op de foto's. Het was een erg leuke en gezellige les. De kinderen genoten maar de juf ook!!!
...lees meer »

 
 
25-01-2016
Dansles met 'Land van Scala'......
Op maandagmorgen kreeg groep 5/6 dansles van een mevrouw van 'Land van Scala'. Sommige kinderen hadd en er niet zoveel zin in omdat ze de eerste les niet erg leuk hadden gevonden. Maar als je deze foto's goed bekijkt, zie je dat álle kinderen lekker bezig zijn op hun eigen manier. Ze hebben echt genoten van deze les!
...lees meer »

 
 
15-01-2016
Rekenles over gewicht en inhoud
Groep 5 mocht zelf boodschappen bekijken die ik had meegenomen. Ze konden zo goed zien en daarna ops chrijven wat de inhoud of het gewicht van een blikje, pakje of een zakje..(ect.) was. Een leuke les waar ze al doende een beter inzicht kregen.
...lees meer »

 
 
14-01-2016
Samenwerken
Na het maken van Cito Rekenen deel 2, zijn we naar het speellokaal gegaan. Daar hebben we leuke, ont spannende spelletjes met elkaar gedaan. Het ging vooral om goed samenwerken. Wat hadden ze een plezier. ze waren zo heerlijk met elkaar bezig. Echt genieten!!!
...lees meer »

 
 
04-12-2015
Sinterklaasfeest
Wat hebben we een plezier gehad met elkaar en wat waren er mooie surprises gemaakt. Ook waren er pra chtige gedichten toegevoegd. Het was echt genieten deze morgen!! Elana en Nina hebben vooral de laatste foto's met mijn telefoon gemaakt. Goed werk, meiden!!
...lees meer »

 
 
29-06-2015
verjaardag
hier een paar foto's van een heerlijke morgen in het park op mijn verjaardag ...lees meer »

 
 
03-06-2015
even sfeer proeven van de sportdag

 
 
24-04-2015
Konings-ontbijt en het Energielied
Samen begonnen we de feestelijkheden met ontbijt in de klas. Na het feestmaal werden op het plein sp elletjes gespeeld maar eerst werd het energielied gezongen en gedanst.
...lees meer »

 
 
23-04-2015
knipselkrant maken
de kinderen kregen de opdracht om samen een knipselkrant te maken over de 2e Wereldoorlog. zie foto' s voor de resultaten
...lees meer »

 
 
21-04-2015
museum
Wat hebben wij een leuke en leerzame middag gehad.

 
 
17-04-2015
Expeditie Robinson.......
Studenten van een sport-opleiding, (waaronder ook een oud-leerling van onze school, Carlos Pullen) g aven een spannende les, die ze Expeditie Robinson hadden genoemd. Het doel was vooral om de kinderen zoveel mogelijk samen te laten werken. En dát lukte!! Maar ook bewegen stond hoog in het vaandel. Iedere keer als een van de kinderen de grond raakte, moest het hele groepje weer helemaal opnieuw beginnen. Door steeds beter samen te werken, hadden we uiteindelijk een winnaar!
...lees meer »

 
 
16-04-2015
Presentatie visproject
Na weken aan de groepsoverschrijdende lessen gewerkt te hebben, mochten de kinderen aan het eind van de middag, aan ouders en andere belangstellenden hun werk presenteren. Het was een gezellige drukte in onze school. iedereen genoot zichtbaar!
...lees meer »

 
 
14-04-2015
natuurontdekpad
een paar foto's van het ontdekpad over vissen. Het hoogtepunt was de kop van een dode vis.

 
 
08-04-2015
bezoek boerderij
vanmorgen zijn wij gastvrij ontvangen bij de familie Oosting en wat was het daar leuk. Hier van zijn leuke foto's gemaakt
...lees meer »

 
 
02-04-2015
Visproject met Marjo Potma
Na de pauze kwam Marjo Potma, beeldend kunstenaar, bij ons in de klas om met ons over vissen te werk en. Wat was het een gezellige boel en wat zijn er prachtige vissen gemaakt. Op de foto's een impressie van deze leuke morgen!
...lees meer »

 
 
31-03-2015
Paasviering
Samen met ouders en belangstellenden mochten we met de kinderen van onze school het Paasevangelie vi eren.
...lees meer »

 
 
27-03-2015
Portretten.....
Vandaag is juf Sanne van het Land van Scala voor het laatst geweest. Ze heeft 4 week lang, iedere vr ijdag ons les gegeven met verschillende technieken. De resultaten waren geweldig! Opdrachten zoals een rotstekening en een kasteel maken. Ook kregen we les in het schetsen van een portret met houtskool. Vandaag was de afronding. Nu mochten de kinderen een zelfportret gaan schetsen en daarna de schets schilderen. Prachtige resultaten. Bekijkt u de foto’s maar eens. Maar natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in de klas. U bent altijd van harte welkom!
...lees meer »

 
 
26-03-2015
Paas werkstuk
Voor de Paasviering op dinsdagavond 31 maart heeft groep 5 een drieluik gemaakt; 'Gestorven, Begrav en en Opgestaan'. Op een van de foto's wordt de laatste hand gelegd aan dit drieluik. Iedereen kind van de groep heeft hieraan meegewerkt. Ook hebben de kinderen een individueel werkje gemaakt van de kruisiging op Golgotha. Ontroerende mooie werkjes!!
...lees meer »

 
 
12-03-2015
Week van het geld
In het kader van 'week van het geld', had groep 5 een gastdocent van de SNSbank uitgenodigd. Zij, Ir is benjamins, heeft ons heel veel kunnen vertellen over geld, sparen en muntgeld.
...lees meer »

 
 
06-03-2015
Rotstekening
Direct aan het begin van de dag kregen de kinderen les van een gastdocent van het Land van Scala. Ze liet ons een mooie Power Point Presentatie zien over rotstekeningen die heel vroeger gemaakt zijn. Daarna mochten de kinderen met verschillende materialen met dit onderwerp aan de slag gaan. De foto's laat een indruk zien van het enthousiasme van de kinderen.
...lees meer »

 
 
Een groot aantal kinderen kregen de 9-jaars prik
s'Middags waren we ongeveer nog met een kleine 10 kinderen in de klas. De andere kinderen werden op gehaald door de ouders want ze kregen de 9-jaars prik. Daardoor kwam er weinig meer terecht van de gewone lessen. Zo hadden de overblijvers een leuke en gezellige middag. De kinderen mochten lekker spelen en/of met hun zelf gemaakte punnikklosje aan de slag gaan. Het klosje breien was eerst erg moeilijk voor sommigen,maar al gauw kregen ze de smaak goed te pakken en wisten niet van ophouden. Het is de bedoeling om een mooie dikke draad te maken en daarvan maken we dan een zeeslang of een paling . En kijk ook eens naar de laatste foto: twee hele grote torens van kapla werden door deze jongens gebouwd.
...lees meer »

 
 
13-02-2015
Een meetles!!
Tijdens de rekenles zijn we druk geweest om alles te meten. Bijvoorbeeld: Meten hoe lang je bent en hoe lang de hal van de school is, etc. De hal werd met een liniaal opgemeten en elke 30 cm moest er een streepje gezet worden(turven). Daarna mochten ze met rekenmachientjes uitrekenen hoe lang (ongeveer) onze hal is. Een leuke les waar de kinderen vol enthousiasme mee aan het werk gingen.
...lees meer »

 
 
gymmen
Vandaag een leuke, intensieve gymles. Scoren met de basketbal, hockeyen en acrobatiek.

 
 
08-01-2015
Gelukkig Nieuwjaar
Groep 5 wenst iedereen een gezegend en gezond 2015!

 
 
05-12-2014
5 December........
En toen was het eindelijk vrijdag 5 december. De kinderen hadden prachtige surprices met gedichten v oor de ander gemaakt. 's Middags speelden we, met groep 6/7 en groep 7/8, het 'levend cluedo spel'. Ouders en twee stagiaires hielpen daarbij. Daarna speelden we in eigen klas het Sinterklaas-ganzenbord. En als afsluiting van deze gezellige dag, keken we een DVD over Sint en zijn Pieten.
...lees meer »

 
 
28-11-2014
Pietengymnastiek
Het gymlokaal was veranderd in een gymnastiekparcours voor Zwarte Pieten. Iedere Piet nam een 'cadea utje'(een houten blok) mee, om die vervolgens in een schoorsteenmand te deponeren. De pieten moesten goed op letten om niet getikt te worden. Want dan moesten ze opnieuw een cadeautje op gaan halen. Een heel spektakel maar wat hadden de pieten een lol.
...lees meer »

 
 
20-11-2014
Kapla en voorbereiding van het Sinterklaasfeest
Toelichting bij de foto's: Laatst heeft een aantal kinderen, een half uurtje met Kapla gespeeld. Op de foto's is te zien wat een mooie bouwwerken de kinderen hebben gemaakt. Ook twee foto's van een paar kinderen uit de groep, die samen met juf Lisa, de klas met Sinterklaas spullen hebben versierd.
...lees meer »

 
 
27-10-2014
Vooraanzicht van onze school
Vandaag zijn we bezig geweest om onze school te schetsen: het vooraanzicht van de school. Het was ee n prachtig gezicht hoe ieder kind er mee bezig was. Lekker in het zonnetje, op je knieën. De volgende les werken we, dat wat de kinderen buiten getekend hebben, in het groot uit!
...lees meer »

 
 
20-10-2014
Plattegrond klaslokaal
Tijdens de tekenles zijn we bezig geweest met het maken van een plattegrond van onze klas. Voordat w e in tweetallen aan het werk gingen, bespraken we eerst goed hoe groot, lang en breed iets is. Vol enthousiasme zijn de kinderen hier mee bezig geweest. En het resultaat mag er zijn. De plattegronden hangen in de hal en in de klas. Loop gewoon eens binnen om de werkstukken te komen bekijken. De kinderen kregen ook nog een opdracht mee. Op hun plattegrond moesten ze aangeven dat ze iets, een pen, gummetje, hadden verstopt in het lokaal. De anderen kinderen moesten dan goed kijken op de plattegrond en dan (gericht) op zoek gaan naar het attribuut. Op deze manier leren de kinderen een plattegrond te lezen. De volgende keer gaan we de plattegrond van onze school en omgeving maken.
...lees meer »

 
 
12-10-2014
Oudermorgen
Op donderdag 9 oktober kwamen er ouders bij ons in de klas. Ouders konden de bijbel-, reken- en taal lessen bijwonen. Het was een erg gezellige morgen.
...lees meer »

 
 
29-09-2014
Verven
Tijdens de tekenles hebben de kinderen de eerder gemaakte kleimodelletjes geverfd. De resultaten m ogen er zijn!
...lees meer »

 
 
22-09-2014
Op zoek naar afvaleters
Tijdens de natuurles zijn we buiten op zoek gegaan naar pissebedden. We hebben, tijdens deze les, ge leerd dat een pissebed een afvaleter is. Ook hebben we er een filmpje over gezien.
...lees meer »

 
 
15-09-2014
Een rekenles op de vloer
Tijdens de rekenles kregen de kinderen allemaal een schoolkrijtje en een liniaal. De kinderen kregen de opdracht om een 'tegelvloer' te maken van 6 tegels. Elke tegel moest 10 cm zijn. De tegels moesten aan elkaar passen. En vandaar uit kwamen we bij de' tafel'som 6 uit. een hele leuke les en ik heb de kinderen beloofd om a.s donderdag of vrijdag het nog een keer te gaan doen maar dan met meerdere tegels. ...lees meer »

 
 
12-09-2014
buiten spelen
Omdat het vandaag heerlijk nazomers weer was, hebben we lekker een uurtje buiten kunnen spelen. Echt genieten! ...lees meer »

 
 
Verstoppertje
Op deze dag hadden we zo hard gewerkt, dat er nog tijd was voor ontspanning: verstoppertje spelen (z onder verlos). Jah, in de school, vanaf groep 3 t/m groep 8. Van te voren hadden we goede afspraken gemaakt wat wel en wat niet mocht. Juf mocht als eerste de kinderen gaan zoeken. Rense werd als laatste gevonden. Nu mocht Rense de kinderen en de juf gaan zoeken. Er werden nu betere verstop-plekjes gevonden. Rense vond juf, na lang zoeken, in de poppenkast. En Sophia werd nu als laatste gevonden. Wat was het gezellig en wat hebben we met elkaar genoten. Hier onder kunt u zien waar ieder kind zich verstopt had. ...lees meer »

 
 
11-09-2014
spinnen
vandaag hebben we een Natuurles over spinnen gehad. Veel kinderen hadden een spin in een potje meege nomen. Ook waren er potjes met een dikke vlieg er in, een echte bromvlieg. Zo konden we goed het verschil zien tussen een spin en een vlieg. Aan het einde van de les, zijn de spinnen en vliegen buiten weer vrijgelaten.Maar één spin ontsnapte al in de klas. Grote hilariteit natuurlijk!! ...lees meer »

 
 
08-09-2014
kapla
Kijk ze eens bouwen. Een prachtig mooi kapla-gebouw. wat zijn ze trots! Knap werk, jongens!! ...lees meer »

 
 
05-09-2014
een klei les
Vandaag aan het eind van de dag hebben we gekleid. De kinderen mochten van een rol klei een gezicht maken. De resultaten zijn erg leuk geworden. Nu moeten de kleikoppen drogen en daarna gaan we ze nog verven. De kinderen hadden er een enorm plezier in. ...lees meer »

 
 
01-09-2014
'Met sprongen vooruit'
Zo nu en dan even een leuk rekenspelletjes tussen de lessen door, vinden de kinderen erg leuk. Een f ijne onderbreking. Even lekker bewegen. Voor sommigen hard nodig. De kinderen mochten een 'keer'som op een papiertje schrijven en het antwoord op de achterkant noteren. Ze mochten door de klas lopen en als ze een ander kind tegenkwamen, lieten ze hun som zien en mocht het kind het antwoord geven op de som. ...lees meer »

 
 
leuke uitspraak
Veerle komt naar me toe en zegt: "ik heb last van Tim, want die rekent buiten zijn hoofd!"

 
 
25-08-2014
Raket
Lennart mocht zijn zelfgemaakte raket laten zien. De hele groep verzamelde zich rond de zandbak. Vor ige week had Lennart ook al een poging gewaagd maar toen mislukte het. In de kurk zat toen een sneetje en daarom lekte de raket en werkte het niet. Nu de tweede poging: en jawel het werkte!! geweldig! Top Lennart!! ...lees meer »

 
 
08-01-2014
gelukkig nieuwjaar
groep 5/6 wenst u allen een heel fijn en gezond 2014 onder de zegen van de Here!

 
 
02-10-2013
kinderboekenweek
Vandaag is de aftrap geweest het begin van de kinderboekenweek, studenten van het Alfa-College hebbe n het eerste hoofdstuk van meeskees en de sponsorloop voorgelezen, de rest van het boek lezen wij als leerkrachten deze week voor
...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: