Ouders

Dit gedeelte van de website is voor (nieuwe) ouders.

Als school en ouders goed contact met elkaar hebben en samenwerken, gaat het met de leerlingen nog beter. Meer kansen op succes op school, thuis en in de maatschappij. Daarom vinden we het belangrijk telkens het contact te zoeken. Dit doen we met spreekavonden, nieuwsbrieven, mailcontact, koffie-ochtenden, informatieavonden en daarom zijn we aanspreekbaar op het plein. Ook deze website kan hierin een rol vervullen.

 
 
 
 
 
23-04-2018
Weer goede prestaties in de halve finale!
Afgelopen zaterdag 21-04-2018 hebben twee teams van de Calvijn een goede prestatie geleverd in de ha lve finale NK schooldammen te Uithuizen. We zijn om 09.00 uur uit Hoogeveen vertrokken en waren tegen 17.00 uur in Uithuizen klaar. Calvijn 1 is in de halve finale nummer 1 geworden en heeft zich geplaatst voor de finale! Een top prestatie! De nummer 2 lag toch wel ruim achter Calvijn 1. Calvijn 2 heeft het ook goed gedaan. Zij zijn 8e geworden van de 15 schoolteams. Ook zij hebben de hele dag geconcentreerd gespeeld en diverse partijen gewonnen. Complimenten voor alle kinderen om zo hiermee bezig te zijn geweest en met name de teamgeest Calvijn-totaal vond ik erg mooi om te zien! Sommige kinderen mogen zelfs nog doorgaan voor de individuele kampioenschappen schooldammen. Dit zijn kinderen die individueel slechts 1 of geen partij hebben verloren. Ook dit is een knappe prestatie. Dit zijn Reinout Schep en Nick Bolks van Calvijn 1. Voor Calvijn 2 is Niels Bosscher een reservespeler. Om de dag door te komen hebben we voor drinken, en overige zaken gezorgd en hebben we na deze dag in Uithuizen met 2 teams gezellig een patatje etc. gegeten. Zie ook de foto’s in de bijlage.
...lees meer »

 
 
Welpen ook naar de finale na spannend slot
Halve Finale Schooldammen Zaterdag 21 April was het dan zover DE HALVE FINALE schooldammen. Het wel penteam, dat bestaat uit: Henri Schep, Esther Nijland, Trevor de Ruiter, Liam Hijwegen en Tanja van Kelckhoven, speelt deze finale in Enschede. Een prestatie op zich dat onze kanjers al zover zijn gekomen! juist daardoor waren de verwachtingen misschien niet zo hoog gesteld op een plekje in de finale. Na een gezellige rit met zijn allen (lang leve de 7 persoons auto’s) komen we aan bij de speeltuinvereniging van Enschede. Een mooie locatie, zeker met dit prachtige weer! Bij ons de coaches reist wel direct de vraag of de speeltuin gedurende de dag niet interessanter wordt dan het dammen!! Gelukkig blijkt dit (bijna) niet het geval. De 1ste partij is gelijk tegen de grote concurrent: De Krullevaar. Dit valt niet mee en deze partij wordt helaas verloren (uiteindelijk blijkt de Krullevaar de dagwinnaar te worden met 16 wedstrijdpunten uit 9 wedstrijden). Wat direct opvalt is dat er geconcentreerd en rustig door ons team gespeeld wordt! Dit resulteert in het winnen van de 2e 3e en 4e partij !!! Hierdoor groeit het vertrouwen bij zowel de kids als bij de beide coaches dat er weleens een top drie in zou kunnen zitten. De 5e 6e en 7e partij eindigen in remise wat aangeeft hoe ontzettend de teams aan elkaar gewaagd zijn. De 8e partij wordt helaas verloren waardoor we op dat moment op de 4e plaats staan en dus net niet op een finaleplek. ALLES hangt af van de laatste partij! Deze partij moet gewonnen worden en dan moet de school De Gouden Emmer (op dat moment op plek 3) verliezen van De Sint Jozeph school (plek 2)……… Onze kanjers weten hun geweldige spel van die dag door te zetten en winnen de 9e partij!! De Gouden Emmer weet ook te winnen en stelt met 12 punten een mooie 2e plek veilig. Hierdoor komen wij met 11 wedstrijdpunten gelijk met de Sint Jozeph school die door hun verlies een plekje zakken. Het gaat nu dus om wie de meeste bordpunten heeft gescoord over de hele dag. Na telling komt de Sint Jozeph school uit op 41 bordpunten en wij op 42 punten!!!!! Dit betekent dat wij de 3e plek veroveren en dus door zijn naar de Finale van het Nederlands Kampioenschap!! Een prachtig resultaat waar onze kinderen en ook wij als ouders zeer trots op mogen zijn!! Op naar de finale op zaterdag 26 mei in Breukelen! Geschreven door coach Fabian Hijwegen Geconcentreerd aan het dammen! Ter ontspanning even gekke bekken trekken tussendoor! ;-) Op de foto met de gewonnen beker en het magnetische dambord dat ze allemaal kregen!
...lees meer »

 
 
10-02-2018
Schooldamtoernooi 10 februari
Het welpen damteam van onze school mocht mee doen aan het Drents schooldamtoernooi in Westerbork! Wa t hadden ze er weer zin in! Het was nog even spannend of ons team compleet kon spelen aangezien er 2 kinderen de afgelopen week ziek waren maar ze waren er allemaal bij! Henri, Tanja, Esther, Trevor en Liam hebben hun beste beentje voor gezet! De planning was dat er 7 rondes gespeeld zouden worden. Maar de computer bleek defect dus die kon niet selecteren welke teams tegen elkaar moesten. Dus er werd besloten dat alle teams 1x tegel elkaar moesten spelen. Dat betekende 9 rondes ipv 7. De eerste ronde moesten ons team gelijk al tegen de grote concurrent de Krullevaar... en die partij hebben ze met 4-4 mooi gelijk gespeeld! Dat was een mooi begin! Alle 5 kinderen speelden rustig en ze wonnen de 2e en 3e ronde met 6-2.nDe 4e ronde weer mooi gelijk gespeeld met 4-4. Toen even pauze, dat was wel prettig. Tussen de rondes door werden er lekker boeken en duckjes gelezen tot ze weer mochten spelen. De 6e ronde ook gelijk gespeeld. Toen werd de tussenstand bekend gemaakt... en wat bleek... de krullevaar stond op de 1e plaats en wij op de 2e plaats! Nu werd het spannend om deze plek vast te houden met nog 3 rondes te gaan. Maar de kinderen bleven heel rustig en speelden lekker door. De 7e ronde wonnen ze met 6-2 en de 8e ronde wonnen ze zelfs alles met 8-0!!! Hardstikke goed! Nu werd het enorm spannend... nog 1 ronde te gaan! We hoorde dat ze nog op de 2e plek stonden maar dan moesten ze wel winnen de laatste ronde! En ze moesten nog tegen een sterk team van de Akker spelen ... De kinderen hebben enorm hun best gedaan maar helaas verloren ze deze ronde met 2-6. Niets aan te doen! 3e geworden! Ontzettend goed gedaan! Henri, Tanja, Esther, Trevor en Liam mochten een mooie medaille en wisselbeker ophalen! Terecht verdiend. Moe en voldaan weer naar huis en op naar 21 april! Dan mogen ze in de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Schooldammen spelen!
...lees meer »

 
 
06-12-2017
Groep 3
Zie de bijlage
nummer5.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
05-12-2017
Nieuwsbrief groep 6.
In de bijlage weer een nieuwe nieuwsbrief van groep 6. Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
02-12-2017
foto's pietengym
Hierbij nog wat foto's van gisteren toen we pietengym hebben gedaan. De kinderen hebben zich heerlij k uitgeleefd als klimpiet, zwaaipiet, hangpiet, evenwichtspiet. En met als resultaat.... allemaal geslaagd voor het pietendiploma! ...lees meer »

 
 
01-12-2017
Groep 3
Zie bijlage
nummer4.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
30-11-2017
foto's pepernoten bakken
Hierbij nog wat foto's van vanmiddag. ...lees meer »

 
 
29-11-2017
nieuwsbrief november
Hierbij weer het laatste nieuws uit de groep. ...lees meer »

 
 
foto's natuurpad
En hierbij nog wat foto's van het natuurpad op het plein.

 
 
foto's fietsclinic
bericht... ...lees meer »

 
 
28-11-2017
Schooldamteam door naar halve finale Drents kampioenschap
Op woensdagmiddag 15 november was het dan zover! 2 teams van de Calvijnschool mocht op het schooldam toernooi laten zien wat ze konden. En wat hadden ze wat in hun mars. Het 2e team bestond uit Thijs Fernhout, Robbert Schep, Lars van der Vinne, Guido Bolks en Corné van der Vinne. Het eerste potje van de eerste ronde werd meteen al gewonnen door de Calvijnschool. Nog een potje winst en twee keer remise, maar we waren over de eerste ronde al erg tevreden. Ook de volgende 2 rondes speelden we goed. Af en toe moesten we toegeven dat de ander nèt iets beter was, maar toch mochten we in de volgende rondes tegen de wat betere scholen dammen. Na elke ronde werden de potjes spannender, omdat de spelers steeds meer aan elkaar gewaagd waren. uiteindelijk is team 2 van de Calvijnschool geëindigd als 7e van de 20 teams. Een uitstekende prestatie, dacht ik zo! Het 1e team van de Calvijn bestond uit: Henri Schep, Liam Hijwegen, Tanja van Kelckhoven, Esther Nijland en Trevor de Ruiter. Wat hadden ze er weer zin in! Vol goede moed gingen ze er tegenaan! In de eerste ronde wonnen ze al met 6-2! Dat was een mooi begin! In de volgende rondes deden ze allemaal ook goed hun best! Voor Esther en Trevor was het hun eerste damtoernooi. Er werd rustig en geconcentreerd gespeeld, mooi om te zien. Ze maakte het hun tegenspelers niet makkelijk. De 2e ronde werd er met 7-1 gewonnen, De 3e ronde met 4-4 gelijk gespeeld, de 4e ronde wonnen ze alles! Ronde 5 speelden ze ook met 4-4 gelijk tegen ‘de grote concurrent’ de Krullevaer! En de laatste ronde mooi 7-1 gespeeld! Nu was het moment van de prijsuitreiking aangebroken! Spannend! Er werd gehoopt op een 2e of 3e plek... Wat waren ze blij toen bleek dat ze op de 2e plek zijn geëindigd en met een mooi verdiende beker naar huis mochten gaan! En ze hebben een plek verdiend in de halve finale van het Drentse schooldamtoernooi! ...lees meer »

 
 
23-11-2017
nieuws uit groep 5
...lees meer »

 
 
14-11-2017
Nieuwsbrief groep 8
Nieuws uit groep 8. Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
13-11-2017
Schooldamteam wint!
Joh. Calvijn strijdt met 2 teams op het schooldamtoernooi in Hoogeveen en WINT !! Het was weer er g druk daar in Het Knooppunt op woensdagmiddag 8 november. 18 teams krioelden rond tot ze de vertrouwde stem van meneer Gerard Bruins hoorden. Iedereen luisterde naar een korte uitleg en liep vervolgens naar de tafels met opgestelde damborden. Team 1 van Joh. Calvijn speelde erg sterk. Vooral tegen hun aartsrivaal de Krullevaar was het erg spannend en moesten ze alles op alles zetten. Nick Bolks speelde verrassend goed tegen Arthur Schep, die nu voor de Krullevaar uitkwam, en won. Ook Reinout heeft zich kranig geweerd tegen topper Roland Kreeft, die vorige week nog speelde in Polen op de wereldkampioenschappen. Reinout verloor, maar de stand van de wedstrijd tegen deze sterke ploeg van de Krullevaar was uiteindelijk 4-4. Heel knap! Ook de andere spelers Evalin, Boaz en Lennard speelden sterk deze middag waardoor ze uiteindelijk alle scholen achter zich lieten en op nummer 1 kwamen. Ze konden de grote wisselbeker in ontvangst nemen en alle spelers gingen naar huis met een prachtige beker. Op naar het provinciale schooldamtoernooi van Drenthe. Team 2 was deze middag ook van de partij! We begonnen de middag gelijk goed en wonnen van onze tegenstander met 8-0 daarna ging het wisselend hier een winnen of verliezen en soms een remise. Tot aan het einde toe bleef het spannend want met het ingaan van de laatste ronde stonden we op de 7de plek, en het ging goed, Niels en ook Lisanne wonnen hun partij, maar Norah verloor haar partij, dus kwam het op Sytse aan die liet zich niet uit het veld slaan en won ook zijn partij, Brenda stond deze ronde op wissel. De spanning werd om te snijden, Gerard begon met het opnoemen waar iedereen was geëindigd en we waren inmiddels nummer 7 voor bij dus waren we hoger geëindigd. Ook de nummers 6 en 5 waren we niet en toen ging het gejuich al op want we hadden ons rechtstreeks geplaatst voor de Drentse kampioenschappen we zijn uiteindelijk op de 4de plaats geëindigd.
...lees meer »

 
 
09-11-2017
Nieuwbrief groep 6 ..
In de bijlage een nieuwe nieuwsbrief. ...lees meer »

 
 
03-11-2017
Nieuws uit de groep
Zie bijlage! ...lees meer »

 
 
Duurzaamheid
Een zoektocht naar duurzame spullen levert mooie gesprekken op! Kinderen vertelden over hun zoektoch t en legden heel duidelijk uit waarom iets duurzaam is. Ouders, ook bedankt voor jullie input. Van steelpan tot bestuurbare auto op zonne-energie, er is veel te vinden om ons heen.
...lees meer »

 
 
01-11-2017
nieuws uit groep 7
bij deze de nieuwsbrief van november ...lees meer »

 
 
20-10-2017
Groep 3
Zie de bijlage
nummer3.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
19-10-2017
nieuwsbrief 4
veel leesplezier ...lees meer »

 
 
18-10-2017
Herfstwandeling
veel kijk plezier ...lees meer »

 
 
12-10-2017
Nieuws uit groep 8!

 
 
11-10-2017
Nieuws uit de groep
zie bijlage ...lees meer »

 
 
07-10-2017
Nieuws uit groep 6
Er staat weer een nieuwe nieuwsbrief op de site. Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
06-10-2017
Groep 3
Zie de bijlage.
nummer2.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
02-10-2017
nieuwsbrief 2titel...
hierbij nog wat informatie in nieuwsbrief 2 ...lees meer »

 
 
29-09-2017
nieuws uit groep 7
...lees meer »

 
 
28-09-2017
Nieuws uit de groep
Zie bijlage! ...lees meer »

 
 
23-09-2017
nieuwsbrief nr 1
hierbij de eerste nieuwsbrief van groep 4. veel lees-en kijk plezier ...lees meer »

 
 
22-09-2017
Nieuws uit groep 6
In de bijlage de nieuwsbrief van groep 6 Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
15-09-2017
Nieuws uit de groep!
Zie bijlage! ...lees meer »

 
 
13-09-2017
Groep 3
Zie de bijlage
nummer1.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
08-09-2017
Groep 8 goed van start!
Zie bijlage...
AGENDA.docx
 
 
...lees meer »

 
 
21-07-2017
nog enkele foto'svan dit schooljaar
Veel kijkplezier!!

 
 
13-07-2017
Groep 4
Zie de bijlage
Nummer13.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
AB-bouw
bericht... ...lees meer »

 
 
12-07-2017
Doorschuiven naar groep 8
De klas is na 2 jaar weer 1! We hebben druk gespeeld met elkaar. Natuurlijk had juf de kinderen geme ngd in de teams gezet. ' De spellen zijn voor herhaling vatbaar.'
...lees meer »

 
 
10-07-2017
Nieuwsbrief groep 7/8
Hierbij de laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar van groep 7/8. Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
29-06-2017
nieuwsbrief en huiswerk
bericht... ...lees meer »

 
 
19-06-2017
huiswerk en nieuws groep 6/7
bericht... ...lees meer »

 
 
15-06-2017
nieuws uit groep 3

 
 
07-06-2017
Streetwise
Een nieuwe nieuwsbrief van een verkeersles ...lees meer »

 
 
02-06-2017
Sportdag...
Een nieuwe nieuwsbrief met foto's van de sportdag ...lees meer »

 
 
29-05-2017
Nieuws uit groep 7/8
Een nieuwe nieuwsbrief met een aantal leuke foto's van de juffendag! ...lees meer »

 
 
24-05-2017
bekijken
Pupillen 4e, Welpen 12e van Nederland! (aangepast)
 
 
titel...
Veel lees- en kijkplezier ...lees meer »

 
 
22-05-2017
Pupillen 4e, Welpen 12e van Nederland!
Hierbij het verslag van de finale van NK Dammen. Super gedaan allemaal! ...lees meer »

 
 
19-05-2017
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage
Nummer12.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
18-05-2017
Nieuwsbrief Groep 7/8
NIEUWE nieuwsbrief met huiswerkwijziging! ...lees meer »

 
 
04-05-2017
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage
Nummer11.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
nieuws uit groep 3
bericht... ...lees meer »

 
 
nieuws en huiswerk
In de bijlage nieuws uit groep 6/7 ...lees meer »

 
 
21-04-2017
Koningsdag
Een leuke fotoserie van de Koningsdag op 21 april 2017. Veel kijkplezier!!

 
 
20-04-2017
huiswerk groep 6/7
Zie bijlage ...lees meer »

 
 
18-04-2017
Nieuws uit groep 7/8
Veel leesplezier met de nieuwsbrief uit groep 7/8! ...lees meer »

 
 
14-04-2017
Pupillen derde in halve finale
Een verslag van fanatieke dammers en hun enthousiaste coaches. Hierbij het verslag van de pupille n (7/8), zij werden derde. ...lees meer »

 
 
Welpeteam sleept winst in de wacht
Een verslag van fanatieke dammers en hun enthousiaste coaches. Hierbij het verslag van de welpen (5/6). Twee teams streden om de winst, team 1 mocht de beker in ontvangst nemen. ...lees meer »

 
 
13-04-2017
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage
Nummer10.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
12-04-2017
Nieuws uit groep 5 en 6
In de bijlage vindt u de nieuwsbrief van groep 5 en 6 en een aantal foto's van het project en de nat ionale buitenlesdag. ...lees meer »

 
 
31-03-2017
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage
Nummer9.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
23-03-2017
Voorlezen in het Drents...
We werden verrast door iemand die ons ging voorlezen in het Drents. Wat was dat leuk en wat hadden d e kinderen een vragen te stellen. Ze genoten zichtbaar van de beide voorgelezen verhalen. De kinderen mochten een vinger opsteken als ze een woord niet begrepen. Dan werd het uitgelegd.
...lees meer »

 
 
22-03-2017
Naar de slager.....
Marit hield vandaag haar spreukbeurt. Het ging over haar vader, die slager is. Nadat Marit een en an der verteld had over dit beroep, zijn we op pad gegaan naar de slagerij. Daar werden we hartelijk ontvangen. We zagen hoe gehakt werd gemaakt, hoe gehaktballen werden gedraaid, en ook hoe worst gemaakt werd, in een varkensdarm. En dat, als je dat wilde, mocht je ook even vasthouden. Daarna gingen we terug naar de klas en mochten we hamburgers maken. De moeder van Marit gaat de hamburgers bakken en dan mogen we a.s vrijdag ze proeven. Al met al een hele leuke en leerzame morgen. En wat voor cijfer Marit voor haar spreekbeurt kreeg?? en dikke vette 9,5. En daar was iedereen het volmondig mee eens.
...lees meer »

 
 
17-03-2017
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage
Nummer8.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
15-03-2017
Verkiezingen in groep 5/6
Op woensdag 5 maart werd op het schoolplein geflyerd door de kinderen van groep 5/6. Ook werd uitgel egd op welke partij de ouders het beste konden gaan stemmen. Veel ouders kwamen naar het stembureau in groep 5/6. Iedere stemgerechtigde kon kiezen tussen 6 partijen: 1. Partij van meer buitenspelen, 2. Partij voor lesmethode, 3. Partij voor snacks, 4. Partij voor meer schoolreisjes, 5. Partij voor donderdag feestdag, 6. Partij voor pleintoestellen. Er was een goede opkomst: 113 stemmen werden er uitgebracht. De partij voor snacks, won met 48 stemmen. De anderen partijen kregen elk zo'n 9 tot 16 stemmen. De partij voor snacks mocht daarom de minister-president uitkiezen en dat werd Tim-Toby. Omdat het zo'n ontzettend leuk gebeuren was en de sfeer zo goed, trakteerde juf, vrijdag, op een broodje knakworst. Wat hebben we met elkaar hiervan genoten!!
...lees meer »

 
 
13-03-2017
Nieuwsbrief groep 7/8
In de bijlage een nieuwsbrief uit groep 7/8. Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
10-03-2017
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage
Nummer7.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
08-03-2017
knikkerbanen
De kinderen van groep 6/7 hebben de afgelopen weken hun eigen knikkerbanen gemaakt.

 
 
03-03-2017
Syrische cake!
Wessel en Yonathan hebben een presentatie gegeven over vluchtelingen. Ze trakteerden de klas op Syri sche cake! Dit smaakte echt anders dan dat we gewend zijn. Leuk om te proeven!
...lees meer »

 
 
Welke parachute blijft het langst in de lucht?
De leerlingen hebben zelf een parachute ontworpen. Er moest een poppetje aan hangen. Buiten is de we dstrijd gehouden, het is leuk om te zien hoe verschillend de plannen zijn en hoe verrassend ze soms uitpakken.
...lees meer »

 
 
01-03-2017
nieuws uit groep 6/7
zie bijlage ...lees meer »

 
 
16-02-2017
Klas vol kinderen tijdens de spreekavond.....
Zo stil was het nog nooit in de groep. Het was muisstil, ook toen de 'kinderen' tijdens de gesprekke n van de spreekavond aanwezig mochten zijn.......
...lees meer »

 
 
14-02-2017
nieuws uit de groep
bericht... ...lees meer »

 
 
Drents Kampioen
Het is gelukt! Kampioen van Drenthe! Hierbij het verslag en de foto's! Drentse Schooldamfinale – Ee n middag schooldammen met veel gezelligheid en prachtig resultaat... ... ...lees meer »

 
 
10-02-2017
Stiltespelletjes...
bericht...

 
 
groep 3 nieuws

 
 
08-02-2017
Feestje vieren en land van Scala laatste keer
bericht...

 
 
Juf van Eeken met Guus op bezoek
bericht...

 
 
03-02-2017
Week van het geld, verjaardag en een tekenopdracht
Deze week hadden we een presentatie door een mevrouw van de GKB. Ook vierden we de verjaardag van Se m en kregen we een leuke tekenopdracht. Zie de foto's.
...lees meer »

 
 
01-02-2017
nieuws uit groep 6/7
zie bijlage ...lees meer »

 
 
27-01-2017
Chagrijnspel
In tegenstelling wat de naam doet vermoeden is het een erg leuk gymspel. Het chagrijn zit 'm in het feit dat het mis kan gaan als team en da je dan helemaal opnieuw moet beginnen Grrrr ;-) Het doel van het spel is om als eerste aan de overkant van de zaal te komen met álle kinderen en álle spullen. De spelregels zijn: niemand mag de grond raken, als iemand een voorwerp dat íe draagt laat vallen en/of als iemand praat dan moet het héle team opnieuw beginnen. Dus dit spel wordt in stilte gespeeld. Het is een leuk spel en het is ook nog goed voor de onderlinge samenwerking. De kinderen genoten ervan!! Na afloop had Hannah weer wat last van haar gekneusde voet en daarom mocht ze bij juf Iris op de rug, terug naar school. (zie foto's)
...lees meer »

 
 
25-01-2017
2e morgen 'Land van Scala'
Wat was het weer leuk. En wat hadden we lol met elkaar. Zie foto's

 
 
23-01-2017
nieuws uit groep 5/6a
zie bijlage ...lees meer »

 
 
20-01-2017
titel...
bericht...

 
 
Land van Scala en een James Bondspel
veel kijkplezier

 
 
10-01-2017
Onderzoeken en ontwerpen .........
Hoe verpak je een ei die je vervolgens van 2 meter hoogte laat vallen? Dit was de opdracht die de ki nderen in groep 5 en 6 vanmiddag kregen. Hieronder een heel aantal foto's van een super leuke middag.
...lees meer »

 
 
23-12-2016
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage ...lees meer »

 
 
Kerst-Crea
Hier nog een paar leuke foto's van de Kerst-Crea die we de laatste schooldag van het jaar 2016 hebbe n gehouden. Het was een bijzondere gezellige morgen!! Ook nog een paar foto's van een tekenopdracht in de maand november.
...lees meer »

 
 
12-12-2016
beukenoot 2
zij bijlage
beuk2.docx
 
 
...lees meer »

 
 
09-12-2016
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage ...lees meer »

 
 
nieuws van groep 3
zie bijlage ...lees meer »

 
 
05-12-2016
Nieuws uit groep 1/2 a
Op de site vindt u een beukenoot van groep 1//2 a ...lees meer »

 
 
29-11-2016
Sanne wint bal SC Heerenveen
Sanne is winnaar geworden van de puzzel in het blad Okki en Dokki Oktobermaand kindermaand. Ze heeft een hele mooie bal gewonnen met de handtekeningen van de spelers van sc Heerenveen. Hoe leuk is dat?!
...lees meer »

 
 
25-11-2016
titel...nieuws uit groep 6/7
In de bijlage nieuwsbrief 4. ...lees meer »

 
 
24-11-2016
Nieuws uit groep 5/6..
Zie bijlage..... ...lees meer »

 
 
23-11-2016
Damtoernooi groep 4,5,6
Opnieuw KAMPIOEN bij het schooldammen t/m groep 6 Er mochten aan dit toernooi, dat plaatsvond op 16 november, drie teams van onze school meedoen. Vorig jaar was onze school kampioen, nu moest de titel worden verdedigd! Drie ouders schreven een stukje over het team waar hun kind in meespeelde: Team 1 Je bent nooit te oud om te leren dammen. Het was woensdagmiddag rond 13 uur toen verschillende leerlingen van de Calvijn school zich gingen plaatsen aan de dam tafels. De honderd zwart – witte vierkantjes strijden tegen elkaar om de naam “winnaar”. Achter de borden zaten Lisanne Dekker, Emma de Leeuw, Nick Bolks, Henri Schep en Niels Bosscher om samen de tactiek te bespreken. “Probeer een piramide te vormen met de schrijven”. Nick geeft aanwijzingen en zet zijn pet nog eens wat schuiner op zijn hoofd. Niels prentte de termen goed in zijn hoofd “zoiets als de Haarlemmer”. Krakende hersencellen, trillende vingers, vastbesloten zweetdruppels verlaten schuifelend hun voorhoofden. De wedstrijd is begonnen. Het Palet werd opgerold met 8-0, de eerste slag is geslagen. Nu op naar de volgende wedstrijd. Nog ff naar de wc en snel wat drinken want het klimaat voelde aan of we in Timboektoe aan het dammen waren met 54 graden. En toch bleven ze geconcentreerd en het samenspel als team kreeg steeds meer vorm. De wedstrijden werden steeds winnend afgesloten en het publiek, vooral de ouderen, hadden de damkunsten van de jongens en meisjes van Calvijnschool team 1 ook ontdekt. Er kwam steeds meer publiek bij staan, vooral om te kijken hoe de jongelui damden. Eén steen inleveren en er drie voor terug slaan, het ging soms zo snel. Lisanne had na 3 zetten al een dam, Henri bleef rustig want iedere beslissing die je neemt telt, iedere fout kan tot mijn ondergang leiden. Emma leek de spanning niet meer aan te kunnen, na ruim voor te staan werd het toch nog spannend. En zo waren ze met elkaar aan het afstemmen welke Coup Raphaël, Hielslag, Bomzet en het Kaatsingszetje ze zouden gaan zetten. Het publiek genoot, de winst was dichtbij. En ja hoor uiteindelijk ruim gewonnen en ongeslagen werd team 1 Kampioen! Twee borden verloren en twee keer remise, wie had dat gedacht. De coach keek tevreden en zag dat het goed was deze middag. Wat een samenspel en plezier hadden ze samen. Op naar het Drents kampioenschap om ook daar te laten zien wat de leerlingen van de Calvijnschool in hun mars hebben! De leerlingen weten dat ze niet door goede werken maar door goed samen te werken een kans maken. En zo ging ieder naar huis. De één met de eerste prijs de ander met de negende en weer een ander met de dertiende prijs. En ja, iedereen ging blij naar huis we hadden het goed met elkaar. Zelfs die ene vader die vaak kwam kijken bij Calvijnschool team 1. Hij liep naar huis, veegde de zweet druppels van zijn voorhoofd. Of was het de regen die neerviel op zijn haren en druppelde via zijn voorhoofd langzaam naar beneden. Hij dacht na, en dacht “Ik ben nooit te oud om te leren dammen”. Ik heb mijn lesje vandaag wel gehad. Bedankt Calvijn team 1! Gerdinand Bolks Team 2 Woensdag 16 november om 13.30 start team 2 van de Calvijnschool de damwedstrijd, waar ze gelijk allemaal het potje dat gespeeld werd wonnen. Dit gaf een heerlijk gevoel en ook gelijk een van ‘Ja, we kunnen het!’. Daarna werd er hier één verloren daar één gelijk gespeeld en ook één gewonnen, dit wisselde elkaar steeds af. Het was een intensieve en mooie middag. De kinderen uit het 2de team hadden veel plezier en waren uiteindelijk heel blij met hun mooie negende plek. Later kwamen ze er nog achter dat ze de 1ste plek hadden behaald in de verliezerspoule! En dat is natuurlijk superknap. Brenda Wimmenhove, Norah Mannak, Liam Hijwegen, Tim Toby Oeij, Anna Mannak mogen trots zijn op hun prestaties! Ineke Wimmenhove Team 3 Woensdagmiddag om 13:30 was het schooldamtoernooi, veel scholen in Hoogeveen deden mee. In totaal waren er 23 teams aanwezig in ‘De Magneet’. Iedereen was fanatiek en wilde heel graag winnen. In team 3 ging het heel goed. Dit team was een groep 4 team, misschien wel het jongste team dat meedeed aan dit toernooi. Guido Bolks, Robbert Schep, Tanja van Kelckhoven en Lars en Corné van der Vinne hadden veel plezier in het spel. Iedereen was erop gefocust om een dam te halen, waardoor soms vergeten werd wat het echte doel is van het damspel. Toch hebben we als team 3 best wat dampotjes gewonnen. Als team 3 zijn we verrassend 13e geworden en dat is best een goede prestatie als er 23 teams mee doen. Dat belooft nog wat voor de toekomst! Deze middag gaat zeker nog een vervolg krijgen, omdat team 1 mee mag doen aan de Drentse damkampioenschappen! Sipko van der Vinne
...lees meer »

 
 
18-11-2016
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage ...lees meer »

 
 
damtoernooi groep 4, 5, 6
In de bijlage een verslag van een aantal kinderen over het damtoernooi van afgelopen woensdag. ...lees meer »

 
 
15-11-2016
Damtoernooi 7/8
Schooldamtoernooi op woensdagmiddag 9 november 2016. Om half twee 's middags zitten beide teams (1 en 2) van onze school klaar voor de strijd met andere basisscholen in en rondom Hoogeveen. De heer Bruins geeft de aftrap voor de 34e editie van het schooldamtoernooi. Er doen zo'n 20 teams mee en het blijft spannend tot het laatste moment. Want wat blijkt tijdens de pauze? ''Onze'' beide teams hebben zoveel punten vergaard dat ze mogen strijden in de winnaarspoule. Team 1 en team 2 moeten zelfs tegen elkaar spelen... Uiteindelijk wordt team 2 (bestaande uit Gerben, Jair, Lennart en Evalin) – trouwens: Aron was ook in dit team ingedeeld maar jammer genoeg ziek geworden – vijfde van de winnaarspoule. Het team was erg teleurgesteld want ze wilden zo graag door naar de Drentse kampioenschappen en dat was alleen weggelegd voor de nrs. 1 tot en met 4. Toch kunnen ze met opgeheven hoofd naar huis want er was slechts 1 bordpunt verschil met de nr. 4 en ze hebben zich uitstekend geweerd! Team 1, bestaande uit Arthur, Reinout, Yonathan, Leon en Wessel waren eveneens teleurgesteld want ze wilden zo graag eerste worden maar ze moesten een team van de Krullevaer boven zich dulden. Ook voor hen geldt: ze hebben uitstekend gespeeld. Zij kunnen zich opnieuw bewijzen op de Drentse kampioenschappen. We kijken met elkaar terug op een warme, enerverende maar ook heel gezellige middag! Roelinda Knol
...lees meer »

 
 
11-11-2016
Nieuws...
zie bijlage... ...lees meer »

 
 
04-11-2016
Nieuws uit groep 6/7
Zie bijlage. ...lees meer »

 
 
01-11-2016
Kindergemeenteraad en mediawijsheid!
De nieuwsbrief voor groep 7/8 met nieuws over de kindergemeenteraad en lessen mediawijsheid! ...lees meer »

 
 
31-10-2016
Nieuws uit groep 5/6...
Zie bijlage.... ...lees meer »

 
 
Reünie Klasgenoten 1962 -1968
Beste lezers, Op 8 oktober 2016 was het 48 jaar geleden dat de leerlingen van periode 1962 t/m 1968 elkaar voor het eerst weer terug zagen. Voor hen startte de schooltijd op de gereformeerde school aan de Alteveerstraat en gingen vervolgens naar de Johannes Calvijnschool aan de Beukemastraat in Hoogeveen. Na deze 48 jaar was een ieder 60 jaar of ouder geworden, het werd dus tijd om elkaar weer eens te ontmoeten. Bij het kunstwerk op de muur van de Johannes Calvijnschool werd, net als 48 jaar geleden, een groepsfoto gemaakt. Hierna was het genieten van een proeverij bij restaurant: “De Spaarbankhoeve” te Fluitenberg. Al snel ontstonden er leuke gesprekken, in een ontspannen sfeer en het was bijzonder om te merken dat die 48 jaar wegvielen. Het voelde vertrouwd om samen de herinneringen te delen. Een herhaling om elkaar weer eens te zien na vijf jaar werd aanbevolen. Met vriendelijke groeten Klasgenoten 1962-1968 Zie ook de bijlage! ...lees meer »

 
 
28-10-2016
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage ...lees meer »

 
 
nieuws van groep 3
Vrijdag 28 oktober zijn we met groep drie naar de voorstelling van 10 x Daan Moed geweest. Wat was d at leuk!! 'sMiddags hebben we olv een groep van het Roelof van Echtencollege een herfstlichtje gemaakt. Heel gezellig en een mooi resultaat. Zie foto's
...lees meer »

 
 
14-10-2016
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage ...lees meer »

 
 
13-10-2016
Opa en Oma
Het thema van de kinderboekenweek is 'vertel nog eens'. Mede daarom waren onze opa's en oma's op bez oek. Nagenieten? Dat kan met de foto's!
...lees meer »

 
 
12-10-2016
Opa en Omamorgen
Gelijk met de bel stroomde onze klas vol met opa's en oma's. Eerst keken ze mee tijdens het stilleze n. De laatste 10 minuten mochten de oma's hun kleinkind voorlezen. Daarna in de kring, daar werd het Bijbelverhaal over Jakob verteld, die God ontmoette bij de rivier de Jabbock. Ondertussen kwamen er al gauw andere grootouders binnen. Na een 'gewone' spellingsles was het pauze. Na de pauze las juf een verhaal voor en tijdens het voorlezen mochten de kinderen er een tekening overmaken. Toen hebben we het dansje laten zien dat de kinderen ingestudeerd hadden. Een vrolijke boel. En als klap op de vuurpijl werd het toneelstuk 'Roodkapje en de zieke voorleesoma' opgevoerd. Dát was een groot succes. De klas was bomvol met kinderen uit andere groepen, ouders en grootouders. Wat hebben we een gezellige morgen met elkaar gehad!!!
...lees meer »

 
 
10-10-2016
kinderboekenweek
Een foto-impressie van de start van de Christelijke Kinderboekenweek.

 
 
Kinderboekenweek
zie bijlage, veel leesplezier ...lees meer »

 
 
04-10-2016
Dierendag in groep 5/6
Wat hebben we genoten van al de prachtige dieren en de mooie verhalen.

 
 
26-09-2016
nieuws uit groep 5/6
heel veel leesplezier!
beuk2.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
Vliegtuigjes en een gymles
Twee lessen die op vrijdag 23 september gegeven zijn. Zie foto's

 
 
23-09-2016
Nieuws uit groep 4
Zie de bijlage. ...lees meer »

 
 
22-09-2016
Pop-up BSO !
Bzzzonder komt naar je toe! En wel met de pop-up BSO. In anderhalf uur tijd ervaar, ontdek, proef en beleef jij hoe leuk Bzzzonder is! Het enige wat je mee moet nemen is jezelf en je zonnige humeur. We starten een kwartier nadat de school is uitgegaan. Voorafgaand moet je je even inschrijven en een telefoonnummer noteren waarop je vader of moeder te bereiken is. Het tourschema is als volgt: Dinsdag 6 september Appelgaard Nijkerk Hele hoge hoogvliegers 15.15 Donderdag 8 september Maranatha Nijkerk Spellenparade 15.30 Dinsdag 13 september Rehoboth Nijkerk Bzzzonderbellenblaaslab 15.30 Donderdag 15 september De Klokbeker Ermelo Bzzzonderbellenblaaslab 15.45 Dinsdag 20 september De Vogelhorst Barneveld Bzzzonderbellenblaaslab 14.15 Donderdag 22 september Joh. Calvijn Hoogeveen Bzzzonderbellenblaaslab 15.15 Dinsdag 27 september De Wegwijzer Nieuwleusen Bzzzonderbellenblaaslab 14.45 Wist je dat de Pop-up BSO staat op de schoolplein waar Kindercentrum Bzzzonder BSO aanbiedt voor kinderen in de basisschoolleeftijd? In een gezellige, niet schoolse, ruimte worden kinderen na schooltijd opgevangen. Het voordeel daarvan is dat kinderen maar een paar stappen verwijderd zijn van hun buitenschoolse opvang. De opvangtijd verschilt van schooltijd doordat de ruimtes in Bzzzonderstijl zijn ingericht en de activiteiten gericht zijn op ontspanning en talentontwikkeling. Bzzzonder gebruik kan maken van de faciliteiten van het schoolgebouw. Kijk op www.bzzzonder.nl voor meer informatie!
...lees meer »

 
 
13-07-2016
Dag GROEP 8!!
Saluut het ga je goed! Het was fantastisch!

 
 
09-07-2016
Dinosaurussen
Voor de laatste twee week kregen de kinderen de opdracht om een werkstuk te gaan maken met als onder werp: dinosaurussen. Gisteren mochten ze hun werkstuk voor de klas presenteren. Op de foto's een paar indrukken hiervan.
...lees meer »

 
 
05-07-2016
minion Bob
Als extra opdracht bij de weektaak hebben een aantal kinderen uit groep 6/7 een speeltoestel ontworp en. Vandaag hebben Nynke en Alisa hun speeltoestel gepresenteerd. Helemaal in stijl van onze klas. Een minion Bob!
...lees meer »

 
 
Verjaardag juf en juf!
We hebben een gezellige middag gehad met de kinderen. Taart, chips, voetenbadje met massage en spell etjes! Nog een paar dagen school en dan is het afscheid een feit!
...lees meer »

 
 
04-07-2016
nieuws uit de groep
zie bijlage ...lees meer »

 
 
30-06-2016
Nieuwsberichtje groep 4/5
Dag ouders, bij deze weer een berichtje uit groep 4/5! Groetjes meester en juf ...lees meer »

 
 
29-06-2016
acrobatiek
Dag ouders, Hier een fotoberichtje uit groep 5/6

 
 
Nieuwsbericht groep 45
Dag ouders, bij deze weer een berichtje uit groep 4/5! Groet meester en juf!

 
 
28-06-2016
natuurdag groep 6/7
hallo allemaal, We hebben vandaag een gezellige dag gehad. En wat hadden we er lekker weer bij. V anochtend hebben we een super interessante rondleiding gehad in de kloosterkooi. Als het goed is kunnen de kinderen u nu precies uitleggen hoe een eendenkooi werkt. Na gezellig met elkaar buiten te hebben gegeten hebben we nog een wandeling met wat opdrachten gedaan. Helaas was hier de tijd wat kort voor. Alle ouders die gereden hebben nogmaals hartelijk bedankt! Hieronder wat foto’s zodat u een beetje een indruk van deze dag krijgt.
...lees meer »

 
 
22-06-2016
gymnastiek.....
Een leuke gymnastiekles op een gewone door de weekse dag

 
 
16-06-2016
groep 6/7
bericht... ...lees meer »

 
 
09-06-2016
schoolreisje groep 5 en groep 6
De foto's spreken voor zich, het plezier spat er af! en ouders heel erg bedankt voor de leuke en gez ellige dag!! ook namens de kinderen!
...lees meer »

 
 
02-06-2016
Sportdag groep 7 & 8
Wat is er fanatiek gestreden! Het weer was lekker en de sfeer goed!

 
 
01-06-2016
sportdag groep 5 en 6
Een foto-impressie van de jaarlijkse sportdag. Wat was het leuk maar ook warm. Toch was er geen kind aan het mopperen. Er was een fijne sfeer zonder gedoe met andere scholen. We mogen best trots zijn op ons clubje!
...lees meer »

 
 
28-05-2016
Nieuws uit groep 1
Beste lezer, Afgelopen donderdag hebben wij het NME-pad gelopen. Dat is een pad met verschillende o pdrachten rondom het onderwerp bloemen en planten. De kinderen van groep 1 hebben onderbegeleiding van een leerling van groep 8 alle opdrachten gemaakt. Hieronder vindt u wat foto’s die een indruk geven van de ochtend. De klas wordt steeds voller. Afgelopen week zijn Chris de Vries en Vincent de Putter bij ons in de klas gekomen. Komende dinsdag start Noud van Neer zijn carrière in groep 1. Welkom jongens! Voor de zomervakantie komt Jesse Jansen nog bij ons in de klas. Jesse wordt 6 juni 4 jaar. Ruben Dekker zal ook nog een paar dagdelen komen wennen. Jesse is nummer 28 en Ruben 29. De klas wordt vol en dus ook drukker. We proberen om de weken voor de zomervakantie zo veel mogelijk de rust te bewaren. We zijn ook erg blij met de extra handen van onze stagiaires Ivan en Samara. Nu de groep groter wordt hebben we die extra handen echt wel nodig. De komende weken gaan we starten met het nieuwe thema ‘de boerderij’. Heeft u nog posters of ander materiaal wat te maken heeft met de boerderij dan is dat voorzien van naam zeker welkom. 9 juni gaan we op schoolreisje……we hebben het vervoer bijna rond. Mocht u het nog leuk vinden om mee te gaan en heeft u zich nog niet opgegeven? Schroom niet…we kunnen nog wel een auto met chauffeur gebruiken. Hartelijke groeten Simone en Doreen ...lees meer »

 
 
27-05-2016
Fantasiebeest
De dag daarna zijn we begonnen met het in elkaar zetten van een fantasiebeest van allerlei toevallig e spulletjes. De kinderen hielpen elkaar waar dat nodig was. Ze waren enthousiast bezig. En wat een verbluffende leuke resultaten.....
...lees meer »

 
 
26-05-2016
Wilde Planten...
Op donderdagmiddag hebben we met de hele klas het NME-pad gelopen. Met als onderwerp: wilde planten.
...lees meer »

 
 
25-05-2016
Nieuws uit groep 4/5
Afgelopen week hebben we ons erg bezig gehouden met het thema lente. Afgelopen woensdag vierden we de verjaardag van meester en juf. Lees meer in de bijlage! ...lees meer »

 
 
23-05-2016
nieuws uit groep 6/7
nieuws...
nr12016.docx
 
 
...lees meer »

 
 
20-05-2016
Uitslag Kangeroewedstrijd
Vandaag kwam, onder de computerles, juf Veurink de prijzen uitreiken van de Kangeroewedstrijd. Van beide groepen 6 is Arthur de hoogst scorende leerling. in groep 5 was Sytze het beste van de klas, maar....... hij had ook nog de meeste punten van de gehele school behaald. Emma eindigde als tweede van onze groep en Lisanne en Brenda behaalden een gedeelde derde plaats. Geweldig, we zijn trots op jullie! Op de foto's is te zien hoe juf vVurink deze kanjers in het zonnetje zette. Maar ook de andere kinderen, die mee hebben gedaan hebben een groot compliment verdiend. Want ook zij hebben mooie resultaten bereikt. Ieder kind kreeg een leuk spelletje als dank voor het meedoen.
...lees meer »

 
 
19-05-2016
OPEN DAG | Start BSO Bzzzonder op Calvijnschool
Op donderdag 26 mei 2016 organiseert de Calvijnschool in Hoogeveen een open dag. Tussen 9.30 en 15.0 0 uur staan de deuren aan de Beukemastraat 44 open voor nieuwe ouders. Op de Calvijnschool start binnenkort BSO van Kindcentrum Bzzzonder, zij zijn tijdens de open dag aanwezig. Om 20.00 uur is er een speciale informatiebijeenkomst over de BSO. Sfeer proeven in het schoolgebouw, kennis maken met de juffen van groep 1 / 2, een kijkje nemen in de lokalen en informatie over de BSO van Kindcentrum Bzzzonder. Tijdens de open dag op de Calvijnschool is er voor nieuwe ouders volop de gelegenheid om te zien hoe het er op een gewone schooldag aan toe gaat. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen aan leerkrachten en de directeur. Kortom een mooie gelegenheid om de Calvijnschool te leren kennen. De Calvijnschool De Calvijnschool is een gereformeerde basisschool die gaat voor eigentijds christelijk onderwijs. De Calvijnschool gaat uit van verschillen. Dit gebeurt aan de hand van het onderwijsconcept Handelingsgericht Werken; een manier van werken die afgestemd is op de behoefte van het kind. Het sociaal pedagogisch klimaat vormt de basis voor resultaatgericht onderwijs. Zie voor meer informatie over de school: www.johannescalvijn.nl en voor meer informatie over Bzzzonder: www.bzzzonder.nl.
...lees meer »

 
 
18-05-2016
nieuws uit de groep
bericht...
beuk1.docx
 
 
...lees meer »

 
 
05-05-2016
Adopteer een monument 4 mei
Leerlingen van groep 8 hebben een bloemstuk gelegd bij 'ons' Joods monument. Fijn dat er ook leerlin gen van andere groepen aanwezig waren bij de Dodenherdenking.
...lees meer »

 
 
Vlotten bouwen/varen ;-)!
Wat troffen we het met het mooie weer op vrijdagmiddag 22 april! Heerlijk was het om samen in teams bezig te zijn. We hebben ons eigen vlot gemaakt. We hebben speciale knopen leren maken. Gelukkig heeft de boer alles gecheckt voor we te water mochten. Maar helaas.... niet iedereen kon droog aan wal stappen :-) Het was een heerlijke middag!
...lees meer »

 
 
22-04-2016
Koningsspelen
Foto van de koningsspelen op vrijdag 22 april 2016

 
 
13-04-2016
Foto's: Team op herhaling(BHV-cursus)
bericht...

 
 
Verstoppertje in de gymzaal
Alle gymnastiektoestellen waren te voorschijn gehaald en zó opgesteld dat er goed achter verstopt ko n worden. Je moest dan proberen om je mede-leerling te 'verlossen'. Als dát lukte ,dán mocht iedereen zich snel weer verstoppen en het spel startte opnieuw. Wat een pret! En na afloop hielp iedereen de spullen weer op te ruimen.
...lees meer »

 
 
12-04-2016
Halve FINALE dammen groep 5 & 6!
Enschede, 9 april 2016 Ja! Vandaag was het zover, de halve finale schooldammen, Niet alleen team éé n van de Calvijnschool mocht vandaag mee, het tweede team had een keuzeplaats gekregen en kon ook op pad! Tijdens de kwartfinales waren zij vijfde geworden en stonden op de reservelijst. En dus togen Reinout, Yonathan, Arthur en Henri van team 1, én Nick, Evalin, Niels en Lennart op deze zaterdagochtend naar Enschede. De halve finale werd gespeeld in het clubgebouw van speeltuinvereniging Voortsweg, een ideale locatie voor kinderen! Tussen de partijen door werd heerlijk gevoetbald en gespeeld in de speeltuin en zo konden we deze zonnige dag optimaal benutten! Team 1 en 2 mochten direct in de eerste ronde tegen elkaar uitkomen. Daar bleek dat de kinderen allemaal in het juiste team terecht waren gekomen, want team 1 won met 8-0 van team 2. De jarige Niels werd geen puntje gegund door Henri en dat is maar goed ook: de beste moet winnen! Daarna bleef team 1 winnen, alleen in de 8e ronde werd het 4-4 tegen de uiteindelijke nummer 2, de Meester Propschool uit Lochem. Met een score van 17 uit 18 punten waren ze de overduidelijke winnaars van dit toernooi. Reinout en Arthur hadden beide 7 winstpartijen op hun naam gezet, 1 remise en 1 verlies. Vooral Arthur bleek het spreekwoord: ‘De aanhouder wint,’ goed begrepen te hebben: hij wist een paar keer uit een benarde situatie te ontsnappen! Team 2 had een slechte start met 8-0 verlies tegen Calvijn 1, speelde daarna remise en wist toen een paar winstpartijen te pakken. Helaas verloren zij in de 7e ronde van de Mare 1 uit Almelo, een ploeg die tot dan toe nog geen winstpunt te pakken had. Heel erg aardig van ons team natuurlijk, maar dat kostte hen uiteindelijk wel de derde plaats in dit toernooi! Maar gezien het feit dat Niels, Lennart, Evalin en Nick hier eigenlijk helemaal niet hoorden te zijn, is de vierde plek natuurlijk een fantastische prestatie!! De gastvrijheid in Enschede was geweldig! Er was gezorgd voor broodjes en lekkers voor iedere deelnemer en als klap op de vuurpijl kreeg iedere school een echte damklok mee naar huis! Het was een fantastische dag en we kunnen trots op onze beide teams zijn. Team 1 veel succes op 21 mei in de finale in IJsselstein!!!
...lees meer »

 
 
halve FINALE groep 7 & 8
Eerste pupillenteam Calvijnschool Kampioen in Halve Finale Winschoten Afgelopen zaterdag werd in Winschoten de halve finale van het schooldammen voor Pupillen gehouden. Van de Calvijnschool in Hoogeveen reisden twee teams af naar het hoge Noorden. Er deden in totaal 14 teams mee. Het eerste team van de Calvijnschool, met daarin Wouter, Matthijs, Stef en Leon sleepte de ene na de andere overwinning binnen. Dit is ook niet verwonderlijk als je weet dat de meeste teamleden in de top van het Nederlandse jeugddammen meespelen. Het eerste team werd dan ook ongeslagen kampioen van het toernooi en mag door naar de Finale van het schooldammen voor Pupillen. Het tweede team, met daarin Jarrow, Levy, Tim, Wessel en Jaïr, toonde zich een geduchte tegenstander voor scholen uit Ermelo, Opeinde en Buitenpost maar moest zijn meerdere erkennen in de teams van een aantal andere scholen. Uiteindelijk wisten zijn een mooie 7e plaats te behalen. Niet genoeg om door te gaan naar de Finale maar wel om met plezier terug te kijken op een mooie Halve Finale.
...lees meer »

 
 
07-04-2016
Foto's verjaardag juf Bakker
Wat was het een gezellige dag en wat hebben we allemaal ervan genoten. Er stond veel op het programm a zoals een(soort) stoelendans, een levend ganzenbordspel, een stokkendans en als klap op de vuurpijl; allerlei ingestudeerde stukjes die de kinderen mochten opvoeren. Het was een dag om niet gauw te vergeten.....
...lees meer »

 
 
06-04-2016
Foto's bezoek supermarkt
Wij werken over het thema 'de supermarkt'. Natuurlijk hoort daar een bezoek aan een echte supermarkt bij. Hieronder vindt u een aantal foto's, gemaakt tijdens het bezoek aan de Albert Heijn in Hoogeveen.
...lees meer »

 
 
Foto's verjaardag juf van der Vinne
Hieronder vindt u een aantal foto's gemaakt tijdens de verjaardag van juf van der Vinne.

 
 
01-04-2016
Kapla en een rekenlesje
Op de weekplanner staat een extra opdracht; Zoek een plaatje uit van de Eifeltoren en maak deze na v an Kapla of Lego. Dit was een leuke opdracht waar ze enthousiast aan begonnen. De resultaten waren erg goed, zie de foto's. Ook nog wat foto's van een klein rekenlesje met een twee meisjes van groep 5.
...lees meer »

 
 
31-03-2016
Foto's inloop en thema 'de supermarkt'
Beste ouders, Hieronder een aantal foto's van de kinderen gemaakt tijdens het inloopmoment en het spelen en werken.
...lees meer »

 
 
23-03-2016
De Grote Rekendag
Een leuke impressie van de landelijke ' Grote Rekendag'. Deze morgen stond helemaal in het teken van rekenen. Een morgen waar groot en klein van genoten.
...lees meer »

 
 
17-03-2016
Een spreekbeurt met een leuk gevolg......
Op donderdagmiddag 17 maart hield Sanne haar spreekbeurt over 'Rots en Water'. Een weerbaarheidstrai ning die Sanne had gevolgd. ook had ze haar trainer uitgenodigd om de kinderen nog meer informatie te geven. Sanne en daarna Elana ook, mochten een plankje doormidden slaan. En wonder boven wonder lukte dit. Geweldig!! De andere kinderen gaven hen direct een hartelijk applaus. En de spreekbeurt.....?? een dikke vette 9,5!!
...lees meer »

 
 
15-03-2016
paasknutsel
Vanmiddag zijn de kinderen van groep 6/7 druk bezig geweest om van spijkers een kruis te timmeren. Bij deze een kleine impressie
...lees meer »

 
 
09-03-2016
Excellentklas Greijdanus Hardenberg
Een aantal middagen hebben een aantal leerlingen zich (in Hardenberg) bezighouden met de uitwerking van een opdracht. Het balletje moet van de ene naar de andere locatie worden getransporteerd. Hoe? Dat maakte niet uit! Ze werden in groepjes geplaats waar ook onbekende leerlingen van andere scholen zaten. Leuk om alvast kennis te maken en samen te werken. Op vrijdagmiddag 26/2 was de presentatie van deze opdracht voor ouders en leerkrachten. Op de foto's krijgt u een indruk hoe dit was geweest.
...lees meer »

 
 
08-03-2016
Een rekenles over plattegronden
Alle kinderen hadden een doosje om 'plat te knippen'. Het was goed opletten want het doosje moest ui t 1 stuk blijven bestaan! We hebben ook ons doosje weer door iemand anders in elkaar laten zetten. We hebben zelf ook een doosje gemaakt! Het was leuk en leerzaam! :-) Groetjes, Juf de Wind
...lees meer »

 
 
23-02-2016
Calvijnschool damkampioen van Drenthe
Team 1 van groep 5/6 Schooldamkampioen van Drenthe! Afgelopen zaterdag was de Drentse Schooldamfina le voor de groepen 7/8 en voor de groepen 4-6. Van onze school hadden zich maar liefst 5 teams geplaatst. Het werd een mooie middag, met een prachtig resultaat! Na een lange spannende middag, hebben zich uiteindelijk 3 teams weten te plaatsen voor de Halve Finales van Nederland, en één team heeft een reserveplaats gekregen. De Halve Finales zullen plaatsvinden op zaterdag 9 april. Voor de pupillen (groep 7/8) deden twee teams mee. Team 2 met daarin Levy, Jarrow, Wessel en Jaïr (en Tim die op wintersport was) verloor van de nummers 1 en 2 en speelde gelijk tegen de nummer 4. De rest van de partijen wonnen ze allemaal. Uiteindelijk werden ze heel knap 3de van Drenthe en verdienden daarmee een mooie medaille en een beker voor de school! Team 1 speelde gelijk tegen de grootste concurrent, het team van de Krullevaar, verder werden alle wedstrijden gewonnen. Ze stonden aan het eind samen met diezelfde school op de eerste plaats, met precies evenveel wedstrijdpunten, en precies evenveel bordpunten. Omdat de Krullevaar 3 weerstandspunten meer had (bepaald door de computer op basis van de sterkte van de tegenstanders), werd de Krullevaar Drents Kampioen en werd ons eerste team met daarin Wouter, Stef, Matthijs en Leon 2de van Drenthe. Al met al een superresultaat bij de pupillen! Voor de welpen (t/m groep 6) deden drie teams mee. Team 3 met daarin Shanen, Sophia, Sytze, Tim en Norah kwam wat moeizaam op gang. Uiteindelijk gingen ze het steeds beter doen en eindigden uiteindelijk toch nog heel knap als 7de van de 14 teams, helaas zijn zij niet door naar de volgende ronde. Team 2, met daarin Nick, Evalin, Lennart, Lisanne en Niels speelden heel erg goed, en haalden veel punten binnen. Doordat ze het zo goed deden, kregen ze de zwaarste tegenstanders en was het moeilijk om alles te blijven winnen. Zo stonden ze tot de voorlaatste ronde bovenin het klassement, maar in de laatste ronde zakten ze toch nog naar de 5de plaats. Nog steeds erg goed gedaan, met deze plaats hebben ze een reserveplaats verdiend voor de Halve Finale. Dat betekent dat ze mee mogen doen op 9 april, wanneer er nog plek over is. Spannend dus! Team 1, met daarin Arthur, Reinout, Yonathan en Henri deden het geweldig. Ze hebben met de maximale score weten te winnen, geen enkele ronde werd verloren. Ze zijn daarmee Kampioen van Drenthe geworden en mogen op 9 april meespelen in de Halve Finale van Nederland!
...lees meer »

 
 
19-02-2016
Laaste dansles van Scala...
Vrijdag hadden we de laatste dans van Scala. We kregen leuke oefeningen te doen. Als laatste dansten we de gehele, aangeleerde dans van de afgelopen weken met elkaar. Als klap op de vuurpijl moesten de kinderen met touwtjes 'een molen' met elkaar maken. Dat was best moeilijk want met de muziek erbij, moest het heel erg snel. Maar het resultaat was leuk. Zie de foto's.
...lees meer »

 
 
08-02-2016
Liggend tekenen....??!!
Een gekke tekenles gaf heel wat hilariteit! De kinderen mochten een tekenpapier onder hun tafel pla kken ipv van op het tafelblad leggen. Daarna kreeg ieder een pakje stiften en mochten ze proberen, al liggend, een tekening te maken. Wat een lol en een plezier gaf dat! Het was niet makkelijk om rechte lijnen te tekenen of een poppetje goed in te kleuren. Uitrusten moest ook regelmatig want tijdens het tekenen werden de armen zwaar en lam. Enkele tekenresultaten zijn ook te zien op de foto's. Het was een erg leuke en gezellige les. De kinderen genoten maar de juf ook!!!
...lees meer »

 
 
25-01-2016
Dansles met 'Land van Scala'......
Op maandagmorgen kreeg groep 5/6 dansles van een mevrouw van 'Land van Scala'. Sommige kinderen hadd en er niet zoveel zin in omdat ze de eerste les niet erg leuk hadden gevonden. Maar als je deze foto's goed bekijkt, zie je dat álle kinderen lekker bezig zijn op hun eigen manier. Ze hebben echt genoten van deze les!
...lees meer »

 
 
15-01-2016
de eerste sneeuw......
Sneeuw op het schoolplein. Wat een plezier geeft dat. Maar het dooide. Ondanks de dooi wisten deze k inderen nog een kleine (ijs)sneeuwpop te maken.....
...lees meer »

 
 
Rekenles over gewicht en inhoud
Groep 5 mocht zelf boodschappen bekijken die ik had meegenomen. Ze konden zo goed zien en daarna ops chrijven wat de inhoud of het gewicht van een blikje, pakje of een zakje..(ect.) was. Een leuke les waar ze al doende een beter inzicht kregen.
...lees meer »

 
 
14-01-2016
Samenwerken
Na het maken van Cito Rekenen deel 2, zijn we naar het speellokaal gegaan. Daar hebben we leuke, ont spannende spelletjes met elkaar gedaan. Het ging vooral om goed samenwerken. Wat hadden ze een plezier. ze waren zo heerlijk met elkaar bezig. Echt genieten!!!
...lees meer »

 
 
Vluchtelingenactie levert E 3370,- op!
Beste leerlingen van de Calvijnschool, We wensen jullie een heel mooi en gezond 2016 toe! Af gelopen jaar hebben jullie op school meegedaan aan de kruidnotenactie van ZOA. Jullie hebben in totaal 620 zakken gewone kruidnoten en 520 zakken chocoladekruidnoten verkocht. Samen hebben jullie een bedrag van 3370,- euro opgebracht! Super Knap! We willen jullie bedanken voor jullie hulp! Met de opbrengst van de verkochte zakjes helpen jullie namelijk vluchtelingen wereldwijd. Inmiddels is ook de eindstand van de actie bekend. Mede door jullie inspanningen zijn er in heel Nederland maar liefst 90.341 zakjes verkocht. Een prachtig resultaat! Jullie bijdrage maakt verschil! Met het verkopen van kruidnoten helpen jullie wereldwijd mensen die slachtoffer zijn geworden van een oorlog of natuurramp. Zo krijgt een gevlucht gezin met de opbrengst van 10 zakjes een voedselpakket. En kan een kind uit Uganda door de verkoop van 30 zakjes naar school. Jullie inzet maakt dan ook een groot verschil in het leven van vluchtelingen!
...lees meer »

 
 
06-01-2016
Ook donderdag school dicht i.v.m. gladheid
Beste allemaal, Veiligheid staat voorop, daarom is besloten ook donderdag 7 januari onze school van wege de gladheid te sluiten. De voorspellingen voor vrijdag lijken goed. We hopen de kinderen vrijdag weer op de normale tijd weer te ontvangen. met vriendelijke groet, Pieter Lassche
...lees meer »

 
 
15-12-2015
Hoeraa! Juf van Eeken is 30!
Vanmorgen mochten we in polonaise door de school want... juf Van Eeken is jarig vandaag! Van harte gefeliciteerd!
...lees meer »

 
 
04-12-2015
Sinterklaasfeest
Wat hebben we een plezier gehad met elkaar en wat waren er mooie surprises gemaakt. Ook waren er pra chtige gedichten toegevoegd. Het was echt genieten deze morgen!! Elana en Nina hebben vooral de laatste foto's met mijn telefoon gemaakt. Goed werk, meiden!!
...lees meer »

 
 
19-11-2015
Damtoernooi groep 4-6
Damteams Calvijnschool oppermachtig op schooldamtoernooi Woensdagmiddag 18 november werd het jaar lijkse schooldamtoernooi voor leerlingen uit groep 4, 5 en 6 gehouden in Het Knooppunt in Hoogeveen. Er deden in totaal 15 teams mee, waarvan 4 van onze school. De teams werden verdeeld in 3 poules van elk 5 teams. In elke poule deed een team van onze school mee, in 1 poule zelfs 2 teams. Na drie rondes gingen van elke poule de 2 teams die het best hadden gespeeld door naar de ‘A-Finale’. Deze teams maakten kans op de titel, de andere 3 teams deden mee in de ‘B-Finale’. Alle teams van de Calvijnschool gingen goed van start. De ene na de andere partij werd gewonnen. Het ging zelfs zo goed, dat alle teams van onze school na drie ronden bij de beste twee uit hun poule eindigden. Dat betekende dus dat van de 6 teams die naar de A-Finale mochten, er 4 teams met een mooi blauw Toko-shirtje meededen. Dit alleen al was ontzettend knap en hadden we van tevoren niet verwacht. Na een korte pauze begon de tweede helft van het toernooi. De teams moesten nu ook tegen elkaar spelen en dat vonden ze helemaal niet erg. Ze vonden het juist leuk, soms was het bijna té gezellig. Calvijn 1 won van Calvijn 2, Calvijn 3 won van Calvijn 4 en Calvijn 2 won van Calvijn 4. De resultaten: Team 4, met daarin Maurits Koops, Alissa Kruizinga, Emma de Leeuw, Boaz Ulehake, Christian van Room en Monique Wolters werd heel knap 6de van de 15. Team 3, met daarin Tim Fokkens, Sytze Spijker, Henri Schep, Norah Mannak en Lisanne Dekker deden het heel goed, ze werden 3de! Team 2, met daarin Lennart Jonkman, Nick Bolks, Evalin Knol, Shanen de Ruiter en Sophia Schaak speelden ook heel goed en wonnen alle partijen, behalve die tegen het eerste team van onze school. Zij werden 2de! Team 1, met daarin Yonathan Oeij, Arthur Schep, Reinout Schep en Niels Kapteijn, die vorig jaar al de finale van Nederland heeft gehaald, deed het dit jaar nog beter dan vorig jaar. Toen werden ze derde en nu hebben ze alle partijen gewonnen en zijn ze KAMPIOEN van Hoogeveen! Team 1, 2 en 3 hebben alledrie een beker voor de school en een beker voor zichzelf gewonnen en ook nog een plekje veroverd bij de Drentse Kampioenschappen. Team 1 heeft ook nog de grote wisselbeker gewonnen, die een jaar lang mag pronken in onze school! We hopen natuurlijk dat ze het bij de Drentse Kampioenschappen net zo goed gaan doen als dat ze vandaag hebben gedaan. Al met al een super knappe prestatie, alle Calvijnteams bij de beste 6 en drie teams door naar de Drentse Kampioenschappen!
...lees meer »

 
 
12-11-2015
damtoernooi groep 7 en 8
Alle teams van de Calvijn school in de top 10! Woensdagmiddag 11 november werd het jaarlijkse schoo ldamtoernooi voor de groepen 7 en 8 gehouden in Het Knooppunt in Hoogeveen. Er deden in totaal 20 teams mee, waarvan 4 van de ozne school. De teams werden verdeeld in 4 poules van elk 5 teams. In elke poule deed een team van onze school mee. Na drie rondes gingen van elke poule de 2 teams die het best hadden gespeeld door naar de ‘winnaarspoule’, de andere 3 teams deden mee in de ‘verliezerspoule’. Team 3, met daarin Annelie, Rianne, Gerben en Aron was na 3 ronden derde en deed dus de tweede helft mee in de verliezerspoule. En dat deden ze erg goed! Ze wonnen alle partijen en waren de besten van de verliezerspoule. Ze werden uiteindelijk 9de van de 20 deelnemers! Team 4, met daarin Jurjen, Maurik, Wilco en Davy speelden heel erg goed. Na drie ronden waren ze tweede, daarom mochten ze meedoen in de winnaarspoule! Dat was best pittig, maar de jongens speelden goed. Uiteindelijk werden ze knap 7de! Team 2, met daarin Levy, Jarrow, Tim, Jaïr en Wessel was eerste na drie ronden en mocht ook meespelen in de winnaarspoule. Ze hebben bijna alle partijen gewonnen, behalve tegen het eerste team van onze school. Jarrow heeft in die ronde nog wel heel knap van Leon gewonnen. Later bleek dat dit net de 2 punten waren die nodig waren om door te gaan naar de volgende ronde. Team twee werd uiteindelijk 4de en heeft daarmee superknap een plekje bij de Drentse kampioenschappen verdiend! Team 1, met daarin Matthijs, Wouter, Stef en Leon, werden ook eerste in hun poule. Ze gingen tot op het laatst gelijk op met Team 1 van de Krullevaar. Het was dus erg spannend wie kampioen van Hoogeveen zou worden. In de laatste ronde moesten ze tegen de Krullevaar, ook hier ging het gelijk op, het werd remise! Beide teams hadden nu dus evenveel punten! Bij gelijke stand wordt er naar de bordpunten gekeken. De Krullevaar had 1 bordpuntje meer en werd daardoor de nieuwe kampioen van Hoogeveen. Team 1 werd tweede! De jongens waren wel een beetje teleurgesteld, ze wilden graag eerste worden, dat was vorig jaar ook gelukt! Maar toen ze later hoorden dat juist die ene verloren partij in de ronde tegen ons tweede team betekende dat team 2 ook door was naar de Drentse kampioenschappen, vonden ze het niet meer erg en waren ze juist heel erg blij! Al met al een superknappe prestatie, alle Calvijnteams in de top 10 en twee teams door naar de Drentse Kampioenschappen! ht... ...lees meer »

 
 
09-11-2015
OPEN DAG | Donderdag 12 november
Op donderdag 12 november 2015 organiseert de Calvijnschool in Hoogeveen een open dag. Tussen 9.30 en 15.00 uur staan de deuren aan de Beukemastraat 44 open voor nieuwe ouders. Sfeer proeven in het schoolgebouw, kennis maken met de juffen van groep 1 / 2 en een kijkje nemen in de lokalen. Tijdens de open dag is er voor nieuwe ouders volop de gelegenheid om te zien hoe het er op een gewone schooldag aan toe gaat. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen aan leerkrachten en de directeur. Kortom een mooie gelegenheid om de Calvijnschool te leren kennen. De Calvijnschool De Calvijnschool is een gereformeerde basisschool die gaat voor eigentijds christelijk onderwijs. De Calvijnschool gaat uit van verschillen. Dit gebeurt aan de hand van het onderwijsconcept Handelingsgericht Werken; een manier van werken die afgestemd is op de behoefte van het kind.
...lees meer »

 
 
06-11-2015
zagen, meten, boren, schroeven, schuren
We hebben vanmiddag heerlijk geklust buiten. Het weer was heerlijk droog en niet te koud. We hadden goede hulp van van een aantal vaders met goede machines. Onder begeleiding mochten we ook zelf met de machines zagen! De middag vloog voorbij.
...lees meer »

 
 
04-11-2015
Picasso
Met tekenen heeft groep 6/7 het gehad over de kunstenaar Picasso. We hebben een aantal werken van he m bekeken. En tot slot zelf een kubistisch portret gemaakt. Een kleine impressie
...lees meer »

 
 
03-11-2015
Romeinse architectuur
Bij geschiedenis zijn we met een nieuw thema gestart; Het Romeinse Rijk. Vandaag hebben we verschi llende bouwwerken uit deze tijd bekeken. Zoals het Circus Maximus, aquaducten en het Colosseum. De kinderen hebben 1 bouwwerk uitgekozen en deze nagemaakt van klei.
...lees meer »

 
 
Inhoud en 1 m3
In groep 8 zijn we tijdens de rekenles bezig geweest met inhoud, liters en 1m3. De kinderen kregen d e opdracht om 1m3 te maken van papier. Zie hier het resultaat...
...lees meer »

 
 
29-10-2015
Samen lezen!
We zijn weer begonnen met het voorlezen aan de kleuters. Leerling: 'Dit is echt schattig!" Regelmati g zal groep 8 gaan voorlezen bij de kleinsten van de school. Zo leren de jongsten de oudsten kennen. Toch was zo'n eerste keer best spannend voor groep 1. Een paar foto's voor een kleine indruk.
...lees meer »

 
 
16-10-2015
Herfst beleven op de Johannes Calvijnschool
16-10-2015, Hoogeveen | Het is volop herfst op de Johannes Calvijnschool in Hoogeveen. Groep 4 en 5 hebben vandaag meegedaan aan een workshop herfststukjes maken door leerlingen en studenten van het Roelof van Echten College en Terra MBO Emmen. Kalebassen, noten, zaden kleurige herfstbladeren, bessen, kastanjes en herfstbloemen. Het is allemaal aanwezig tijdens deze bijzondere workshop voor de kinderen van de Johannes Calvijnschool. De opdracht voor deze ochtend is om een kalebas uit te hollen en er een mooi herfststuk van te maken. De basisscholieren worden daarbij begeleid door een leerling van het Roelof van Echten College. Annika van der Zwaag, mbo-student Bloem & Design van Terra Emmen, kijkt tevreden toe hoe de kinderen aan het knutselen zijn. “Mijn taak was om met een aantal medestudenten een leuke activiteit te ontwikkelen die de leerlingen van het vmbo mochten uitvoeren. Volgens mij is het een groot succes. Ik zie veel gezelligheid en een hoop verrassende resultaten.” Onderwijs is een feest Ook docent Francie Sprakel is tevreden. “Het is een bijzonder onderwijsproject waarin het basisonderwijs, vmbo en mbo met elkaar samenwerken. Het project begon met de vraag “hoe ga je samen om met zorg voor elkaar en hoe kun je elkaar daarin versterken?” De leerlingen en studenten kwamen uiteindelijk met deze activiteit en dat levert voor alle deelnemers een unieke leersituatie op. De studenten van Terra leren om leiding te geven aan een project, onze leerlingen ervaren hoe het is om jonge kinderen te begeleiden en de creativiteit van basisscholieren wordt geprikkeld via een uitdagende praktijkopdracht. Het is geweldig om het enthousiasme te zien bij de leerlingen en studenten. Op deze manier is onderwijs echt een feest.”
...lees meer »

 
 
06-10-2015
Boekenkraam
Oktober = kinderboekenmaand. Daarom krijgen we a.s. woensdag een boekenkraam in de school. Leer je net lezen? Of lees je al heel lang? En vind je het ook zo leuk? Kom dan ook woensdag 7 oktober naar de boekenkraam van Goedhart Boeken in de Calvijnschool! We nemen veel nieuwe boeken, aanbiedingen, en boeken en cd’s van de Kinderboekenmaand mee. Natuurlijk ontbreekt ook de nieuwe Samenleesbijbel niet! Enne…. Van een gedeelte van de omzet mag de school weer nieuwe boeken aanschaffen…. Jong en oud, juf, meester, ouders en oppas, allemaal van harte welkom tussen 10.00 – 13.30 uur in het speellokaal.
...lees meer »

 
 
Verkoop wandplaten en boeken
Woensdag 7 oktober houden wij van 10.00 tot 13.30 een verkoop van boeken en oude wandplaten. De wandplaten gaan over vaderlandse- en bijbelse geschiedenis, natuur en aardrijkskunde.
...lees meer »

 
 
02-10-2015
Creatief op eigen manier!
De opdracht is: maak een voetbalspel in een stadion. De rest mogen ze zelf invullen. Het is best wen nen, zo'n vrije opdracht. Ontwerpen, uitproberen en evt. weer herstellen. Er is dan zoveel moois te zien als juf! Mooi om deze verscheidenheid aan talenten te zien (van elkaar).
...lees meer »

 
 
30-09-2015
Informatieavond 8 oktober
Op 8 oktober houden wij een informatieavond voor nieuwe leerlingen die willen instromen bij de kleut ers. Ook geïnteresseerd? Van harte welkom om 20.00 uur in het lokaal van groep 1! Elk jaar plannen wij een aantal momenten om kennis te maken met onze school. Voor data, zie http://johannescalvijn.nl/Open_dag
...lees meer »

 
 
29-09-2015
Open Dag op Het Speelwerk
Dag ouders/verzorgers, Zaterdag 10 oktober 2015 hebben we een Open Dag op SBO Het Speelwerk. Wij or ganiseren deze dag, zodat de kinderen van Het Speelwerk hun school kunnen laten zien aan familie, vriendjes/vriendinnetjes en aan wie ze dat ook maar willen. Maar dat is niet de enige reden. We vinden het ook fijn om andere belangstellenden de gelegenheid te geven om eens een kijkje bij ons te kunnen komen nemen. Dit kunt u als ouders/verzorgers en/of kinderen van deze school zijn. Misschien is er nog niet zo lang geleden een leerling naar Het Speelwerk gegaan? Of komt er regelmatig nog één terug in de groep van uw kind tijdens de terugkomdagen? Of misschien heeft u wel eens van Het Speelwerk gehoord en zou u graag eens even binnen komen kijken? U bent van harte welkom! Wat is er voor jong-en-oud te doen? Je kunt in school rondkijken, in elke groep is iets leuks te doen. Buiten vind je een skelterbaan, schminken, springkussen & de zandbak. Er is ook een kinder-speelgoed-beurs, dus neem wat geld mee! Verkoop van koek en gebak, óók om mee te nemen! Vanaf 11.00 uur: verkoop van versgebakken pannenkoeken en broodjes hamburger. Je kunt een speurtocht doen door school. Verschillende workshops voor meisjes én jongens! En het team kan die dag natuurlijk verder al je vragen beantwoorden! De opbrengst is voor ons nieuwe, groene plein! We hopen u te zien op SBO Het Speelwerk, namens het hele team een hartelijke groet!
...lees meer »

 
 
16-09-2015
Feest!
Hoeraaa!! Meester Lassche is jarig vandaag! Van harte gefeliciteerd!

 
 
14-09-2015
Op KAMP naar de Meistershof!
Wat zijn we een paar dagen heerlijk weg geweest met deze club! We hadden het enorm getroffen met het weer. Midget golven, 4-kamp, smokkelaar spelen in het bos, klootschieten, Donald Duck lezen, bonte avond... we hadden een vol programma! We zijn dankbaar dat we allen veilig thuis zijn gekomen. Want fietsen met een lijf dat maar één ding wil ... slapen... is toch wel een topprestatie!
...lees meer »

 
 
14-08-2015
Welkom groep 8!
De muren zijn mooi wit, de vloerbedekking is vervangen, de klas is ingericht en de tafels en stoelen staan klaar. Wij zijn er klaar voor! Tot volgende week! Juf Wienen & Juf de Wind
...lees meer »

 
 
02-07-2015
Afscheidsavond groep 8!
Wat hebben we genoten gisteravond! Wat ging het goed tijdens de musical! De leerlingen speelden de s terren van de hemel. Hier mogen we nog lang van nagenieten! Met een lach en een traan...
...lees meer »

 
 
Afscheid Juf Jannie Jagersma
Op de laatste schooldag namen we afscheid van juf Jannie Jagersma. Wat zijn dankbaar dat we mochten vieren dat juf zich mocht inzetten voor de school! Als je dik 30 jaar voor de klas hebt gestaan, verdien je een goed afscheid. Daarom hadden we de laatste schooldag niet alleen aangekleed met het traditionele pannenkoeken-eten, maar ook met spelactiviteiten, een receptie, een theatervoorstelling, een sing-in en lekker ijs. We hebben genoten!
...lees meer »

 
 
29-06-2015
verjaardag
hier een paar foto's van een heerlijke morgen in het park op mijn verjaardag ...lees meer »

 
 
22-06-2015
Juffen-feest in groep 7/8
Wat is het gezellig vandaag! Juf Wienen en juf de Wind vieren hun verjaardag vandaag. Het Safari spe l wordt fanatiek gespeeld.
...lees meer »

 
 
18-06-2015
Musical
Hier wordt geklust!

 
 
16-06-2015
Scheurkalenders
Belangstelling voor scheurkalenders? Op aangeven van ouders liggen op school de scheurkalenders va n Interkerk ter inzage bij de keuken. 'Het Begin' (4-8) 'Kijk' (+\- 9 jaar) 'Op Weg' (vanaf 10 jaar) http://www.interkerk.info De boekjes zijn gratis, er wordt gevraagd om een gift tegen kostprijs (E 1,70).
...lees meer »

 
 
Stef Schep rekenkampioen van Nederland
Stef Schep rekenkampioen van Nederland 16-6-2015, Hoogeveen | Stef Schep uit groep 7 van de Calvi jnschool in Hoogeveen werd afgelopen donderdag rekenkampioen bij de SMART-finale van de W4Kangoeroe rekenwedstrijd. De beste 60 rekenaars uit groep 7 en 8 deden mee aan de finale die plaatsvond in het science-center Nemo in Amsterdam. In totaal deden er 15.000 leerlingen uit groep 7 en 8 mee met de voorrondes van de Kangoeroewedstrijd. Meedoen aan de finale is dus een hele knappe prestatie. Na het maken van een aantal pittige opgaven, heeft Stef een redelijk goed gevoel over het resultaat en hoopt hij op een plek in de top 10. Maar als bij de prijsuitreiking blijkt hoe hoog het aantal punten van zijn medekandidaten is, begint hij te twijfelen. Stef is dan ook blij verrast als zijn naam wordt omgeroepen: “Stef Schep is de winnaar van groep 7 met 44 punten!” Na een rondvaarttocht door Amsterdam gaat hij met een mooi diploma en een wiskundespel op zak, supertrots weer naar huis. W4Kangoeroewedstrijd Jaarlijks wordt in 55 landen de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden. De SMART-finale is voor groep 7 & 8, klas 1 & 2 vmbo en klas 3 & 4 vmbo basisberoepsgericht. Leerlingen maken vooraf op school opdrachten die worden verstuurd naar een jury.
...lees meer »

 
 
12-06-2015
Waterpret!
De kinderen, juffen en meester hebben genoten van het mooie weer vanmiddag! Het koude water gaf vee l verkoeling en plezier!
...lees meer »

 
 
Codeuur...
Vanmorgen was er een man die ons vertelde over een app en het maken hiervan. Zelf mochten alle kin deren een spel ontwerpen. Eigenaar zijn van een spel is toch wel vet! Veel kinderen kregen er geen genoeg van!
...lees meer »

 
 
09-06-2015
Sportdag groep 7 & 8
Wat hadden we een heerlijke warme zomerdag tijdens onze sportdag vorige week! De kinderen moesten fl ink aan de bak, ze werden uitgedaagd op verschillende vlakken en hun karakter werd aangesproken om door te zetten. Mooi is het om te zien hoe veel kinderen zichzelf overtreffen! Fijn om zo een dag bezig te zijn met verschillende soorten sport zoals zwemmen, atletiek en peanutbal (soort van slagbal).
...lees meer »

 
 
Kamp
Een kleine terugblik van het kamp! Het was geslaagd, op de arm van Lisette na. Ook het herstel van haar gebroken arm valt tegen. De arm moet nog extra lang in het gips, dit is erg balen voor haar.
...lees meer »

 
 
OPEN DAG | Donderdag 18 Juni
9-6-2015, Hoogeveen Op donderdag 18 juni 2015 organiseert de Calvijnschool in Hoogeveen een op en dag. Tussen 9.30 en 15.00 uur staan de deuren aan de Beukemastraat 44 open voor nieuwe ouders. Sfeer proeven in het schoolgebouw, kennis maken met de juffen van groep 1 / 2 en een kijkje nemen in de lokalen. Tijdens de open dag is er voor nieuwe ouders volop de gelegenheid om te zien hoe het er op een gewone schooldag aan toe gaat. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen aan leerkrachten en de directeur. Kortom een mooie gelegenheid om de Calvijnschool te leren kennen. De Calvijnschool De Calvijnschool is een gereformeerde basisschool die gaat voor eigentijds christelijk onderwijs. De Calvijnschool gaat uit van verschillen. Dit gebeurt aan de hand van het onderwijsconcept Handelingsgericht Werken; een manier van werken die afgestemd is op de behoefte van het kind. Meer informatie: www.johannescalvijn.nl.
...lees meer »

 
 
03-06-2015
even sfeer proeven van de sportdag

 
 
01-06-2015
Tweede van Nederland!!
Team van Calvijnschool tweede bij NK Schooldammen 1-6-2015, Hoogeveen | Op zaterdag 30 mei mochte n twee teams van de Calvijnschool meedoen aan het NK Schooldammen. Het Pupillenteam Marieke, Stef, Matthijs en Wouter behaalde na een spannende finale de tweede plaats. Samen met de beste teams van Nederland staan de leerlingen om 10.00 uur ’s ochtends klaar voor de wedstrijd. Er zijn twee groepen; 18 Welpenteams spelen in Hoogeveen en 18 Pupillenteams in Alphen aan den Rijn. Marieke, Stef, Matthijs en Wouter uit groep 7/8 doen mee met de Pupillen. De wedstrijd begint meteen spannend tegen de uiteindelijke winnaar, ze verliezen deze eerste ronde. In de tweede ronde moeten de leerlingen een beetje bijkomen en spelen ze remise. Ze staan nu op de 16e plek. Maar hierna komen de leerlingen op gang en winnen ze ronde na ronde. Uiteindelijk klimmen ze op naar de tweede plaats. Het tweede team van de Calvijnschool doet mee aan de Welpenwedstrijd. Ook zij weten een mooie prestatie neer te zetten. Wessel, Leon, Jaïr, Arthur, Reinout en Yonathan uit groep 5/6 worden na een paar mooie rondes negende. Een knappe prestatie! Kennis maken? Wilt u kennis maken met de damteams, of meer te weten komen over de Calvijnschool? Op donderdag 18 juni organiseert de school een open dag van 9.30 tot 15.00 uur. Meer info: www.johannescalvijn.nl.
...lees meer »

 
 
29-05-2015
Grote Rekendag in groep 7b/8
Afgelopen woensdag was het Grote Rekendag. We zijn druk geweest met meetkunde en tekenen in perspect ief. We hebben ons verwonderd over de effecten die dichtbij en veraf kunnen geven. We zijn zelf ook bezig geweest om bijzondere foto's te maken.
...lees meer »

 
 
Hulp gezocht voor musical!
Kunt u misschien een handje helpen a.s. maandag tussen 13.00uur en 15.00 uur? Of misschien een ander tijdstip? Er moet behang getrokken worden van de musicalpanelen. Neem zelf een plamuurmes o.i.d. mee. Mail naar: jetty.dewind@dezevenster.nl
...lees meer »

 
 
Zevenstervoetbaltoernooi
We mochten afgelopen woensdag strijden tegen andere scholen van de Zevenster. Wat hebben we genoten van het samenzijn en het samen strijden. Het viel niet mee om een goede eindstand neer te zetten. We vielen hierdoor niet in de prijzen helaas. Maar leuk was het zeker! Chauffeurs en coaches BEDANKT! Denkt u eraan dat de voetbalkleding? Graag gewassen weer retour.
...lees meer »

 
 
27-05-2015
De Grote Rekendag in groep 1/2
Vandaag stond de ochtend helemaal in het teken van rekenen. In groepjes gingen we vier verschillende activiteiten bij langs: het verven van een toverbal, het vlechten met stroken, een slinger maken met wc-rolletjes en werken/spelen met verschillende materialen zoals kralen, blokjes en figuren. Het ging hierbij om het maken van patronen. Hieronder een aantal foto's van de gemaakte patronen.
...lees meer »

 
 
21-05-2015
Stef in de finale!
Stef Schep in finale van Kangoeroewedstrijd 20-5-2015, Hoogeveen | Stef Schep uit groep 7 van de Calvijnschool in Hoogeveen is naar de SMART-finale van de W4Kangoeroewedstrijd. Hij is één van de 60 leerlingen die op 11 juni bij deze reken- en wiskundewedstrijd zijn in het science-center Nemo in Amsterdam. Dat is enorm knap!! Stef is erg blij met het nieuws: “Ik vind het erg leuk maar ook spannend. Dit is het derde jaar dat ik een goede score heb gehaald. Dit terwijl ik vorig jaar twee keer had geoefend en nu maar een keer.” Jaarlijks wordt in 55 landen de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden. De wedstrijd bestaat uit vijf keuzevragen en er zijn verschillende niveaus. De SMART-finale is voor groep 7 & 8, klas 1 & 2 vmbo en klas 3 & 4 vmbo basisberoepsgericht. Leerlingen maken vooraf op school opdrachten die worden verstuurd naar een jury. Hierna horen ze of ze door mogen naar de finale.
...lees meer »

 
 
13-05-2015
Thema 'buitenspelen' goed begonnen
Afgelopen week zijn we het thema 'buitenspelen' waarover in groep 1 en 2 wordt gewerkt al goed begon nen. Gewapend met doeken, vlaggen, kleedjes, kussens, touwen, plakband en nog veel meer gingen we naar buiten en werd begonnen met de bouw van een enorme hut. Hieronder wat foto's van deze heerlijke buitenspeelmiddag!
...lees meer »

 
 
05-05-2015
4 mei
De leerlingen hebben bloemen gelegd bij het Joods monument. Mooi om samen met veel anderen hierbij s til te staan. Vrijheid is niet vanzelfsprekend!
...lees meer »

 
 
24-04-2015
Koningsdag
De Koninklijke feestdag begon met het hijsen van de vlag. Daarbij werden twee coupletten van het Wil helmus gezongen.
...lees meer »

 
 
Konings-ontbijt en het Energielied
Samen begonnen we de feestelijkheden met ontbijt in de klas. Na het feestmaal werden op het plein sp elletjes gespeeld maar eerst werd het energielied gezongen en gedanst.
...lees meer »

 
 
23-04-2015
knipselkrant maken
de kinderen kregen de opdracht om samen een knipselkrant te maken over de 2e Wereldoorlog. zie foto' s voor de resultaten
...lees meer »

 
 
21-04-2015
Je bent UNIEK!
Deze week zijn jullie druk bezig met het maken van de Citotoets! Houd dan, tijdens het maken van de toets, maar in gedachten wat hier staat: je bent een waardevol kind van God! Vanuit deze gedachte mag je in de toets laten zien wie je bent en wat je kunt! Van alle juffen en meesters!
...lees meer »

 
 
Verkeer
Alle leerlingen van groep 7 zijn geslaagd voor hun theorie- en praktijkexamen! Van harte gefelicit eerd! Veel veilige kilometers toegewenst door alle meesters en juffen!
...lees meer »

 
 
museum
Wat hebben wij een leuke en leerzame middag gehad.

 
 
17-04-2015
Expeditie Robinson.......
Studenten van een sport-opleiding, (waaronder ook een oud-leerling van onze school, Carlos Pullen) g aven een spannende les, die ze Expeditie Robinson hadden genoemd. Het doel was vooral om de kinderen zoveel mogelijk samen te laten werken. En dát lukte!! Maar ook bewegen stond hoog in het vaandel. Iedere keer als een van de kinderen de grond raakte, moest het hele groepje weer helemaal opnieuw beginnen. Door steeds beter samen te werken, hadden we uiteindelijk een winnaar!
...lees meer »

 
 
16-04-2015
Presentatie visproject
Na weken aan de groepsoverschrijdende lessen gewerkt te hebben, mochten de kinderen aan het eind van de middag, aan ouders en andere belangstellenden hun werk presenteren. Het was een gezellige drukte in onze school. iedereen genoot zichtbaar!
...lees meer »

 
 
14-04-2015
natuurontdekpad
een paar foto's van het ontdekpad over vissen. Het hoogtepunt was de kop van een dode vis.

 
 
Verkeersexamen groep 7
Vandaag heeft groep 7 praktisch verkeersexamen gedaan. Alle kinderen hebben erg hun best gedaan. We hopen natuurlijk dat ze ook allemaal slagen!! ...lees meer »

 
 
13-04-2015
Visles
Groep 7/8 heeft vandaag een visles gehad. Vanmorgen kregen we uitleg over het vissen en vanmiddag zi jn daadwerkelijk wezen vissen bij de kanovijver! Een leerzame en leuke dag!
...lees meer »

 
 
Welpenteam Calvijnschool 3de op Halve Finale Schooldammen in Opeinde
Zaterdag 11 april mocht het team van de Calvijnschool met daarin Wessel, Leon, Jaïr, Arthur, Reino ut en Yonathan meedoen met de Halve Finale in Opeinde. In Hoogeveen hadden ze zich als derde net geplaatst voor de Drentse Kampioenschappen en tijdens de Drentse Kampioenschappen werden ze tweede en plaatsten ze zich voor de Halve Finale! Op zich al een hele prestatie, aangezien de meeste kinderen uit het team nog maar kort dammen. Het team ging goed van start, de eerste twee ronden werden met gemak gewonnen. Daarna volgden twee zwaardere rondes, tegen de Jan Kuiperschool en de PaterJan Smit. In beide rondes werd remise gespeeld. Na nog een keer winst en remise, volgde de zwaarste wedstrijd tegen de koploper: de St. Michaëlschool uit Groningen. Deze partij werd verloren. Toen werd het spannend, er waren namelijk nog 3 kanshebbers voor de derde plaats. De 7de ronde wonnen ze, samen met de Pater Jan Smitschool stond de Calvijnschool derde, nog 1 concurrent voor de derde plek dus. De laatste partij zou daarom beslissend zijn. Beide teams speelden in de laatste partij remise, dit betekende dat de eindstand gelijk was!! Na telling van de bordpunten bleek dat het team van de Calvijnschool met één bordpunt meer de finale toch nog net wist te bereiken! Luid gejuich was te horen toen de 6 jongens (die dachten dat het niet meer zou lukken) ontdekten dat ze toch nog naar de finale mogen op 30 mei in Hoogeveen!
...lees meer »

 
 
Pupillenteam Calvijnschool Kampioen op Halve Finale Schooldammen in Wapenveld
Eveneens op zaterdag 11 april mocht het pupillenteam van de Calvijnschool met daarin Marieke, Levy , Stef, Matthijs en Wouter meedoen met de Halve Finale in Wapenveld. Eerder was dit team al kampioen van Hoogeveen en vervolgens kampioen van Drenthe. De verwachtingen waren dus hooggespannen. Dit bracht wel het gevaar van overmoed met zich mee, maar gelukkig lieten ze zich niet van de wijs brengen en speelden geconcentreerd en goed. Alle partijen werden gewonnen, hoewel dat niet altijd even gemakkelijk was. In de 2de, 4de en 5de ronde werd met 5-3 gewonnen, dus telkens net genoeg voor de winst. Ronde 4 tegen de uiteindelijke nummer 2 was wel het meest spannend. De partij van Wouter was snel afgelopen, remise. Marieke had het moeilijk en verloor. Vervolgens won na goed en rustig spel eerst Matthijs en later ook Stef. ‘It Maitiidslibben’ uit Opeinde moest toen wel even slikken, dit was hun eerste en enige verloren partij. Complimenten voor Matthijs en Stef, want samen met Nicole van ‘De Morgenster’ wisten ze alle gespeelde partijen te winnen en daarmee bovenaan de individuele topscoorderslijst te komen! Dus nu trainen voor de Nationale Schooldamfinale op 30 mei. Voor het Welpenteam is dat in Hoogeveen en voor het Pupillenteam wordt het een dagje Alphen aan de Rijn.
...lees meer »

 
 
10-04-2015
Tweewekelijkse voorleesmoment
Gister was het weer zover en kwamen de kinderen uit groep 7/8 aan de groep 1/2 kinderen voorlezen. E lke donderdag zien de kinderen er weer naar uit. Een mooie manier om met en van elkaar te leren (lezen). Hieronder een aantal foto's!
...lees meer »

 
 
08-04-2015
bezoek boerderij
vanmorgen zijn wij gastvrij ontvangen bij de familie Oosting en wat was het daar leuk. Hier van zijn leuke foto's gemaakt
...lees meer »

 
 
07-04-2015
Mmmm.... Wraps met tonijn!
Vandaag heeft groep 7/8 wraps met tonijn gemaakt, helemaal in de sfeer van ons thema 'vissen'. Hierb ij enkele foto's van het proces en het resultaat! De meningen over het eindproduct waren wel wisselend... ...lees meer »

 
 
02-04-2015
Visproject met Marjo Potma
Na de pauze kwam Marjo Potma, beeldend kunstenaar, bij ons in de klas om met ons over vissen te werk en. Wat was het een gezellige boel en wat zijn er prachtige vissen gemaakt. Op de foto's een impressie van deze leuke morgen!
...lees meer »

 
 
vissen
Vandaag een erg leuke dag gehad. Eerst 's morgens allerlei theorie over vissen. En 's middags zelf a an de slag. Hieronder een impressie van vandaag.
...lees meer »

 
 
01-04-2015
1 april!!
Wat een grap! De dierentuin in Emmen heeft een vis tijdelijk het water uit getrokken om bij ons op school zijn kunsten te vertonen. Wat was het lachen toen 'de vis' zichtbaar werd.
...lees meer »

 
 
Een school vissen 7/8
Vanochtend heeft groep 7/8 een workshop gevolgd. Ieder kind heeft zelf een vis gemaakt. Fijn was het dat Jasmijn ook mee kon doen want het was vandaag terugkomdag. De resultaten zullen snel zichtbaar worden in de school.
...lees meer »

 
 
31-03-2015
Talent gespot bij Paasviering
Dinsdagavond hebben we samen herdacht dat Jezus voor ons is gestorven. Tijdens deze Paasviering he bben we allerlei talent gespot. Muziek, voordracht, zang, en verkooptalent, want we hebben E 1503,85 overhandigd aan Stichting HVC. Met het geld wordt een weeshuis in Iran geholpen.
...lees meer »

 
 
Paasviering
Samen met ouders en belangstellenden mochten we met de kinderen van onze school het Paasevangelie vi eren.
...lees meer »

 
 
30-03-2015
Musical!
De boekjes zijn eindelijk binnen! De kinderen van groep 8 konden niet wachten om te beginnen met het lezen van onze musical. Ze mogen 3 rollen kiezen die ze zouden willen. Nu maar hopen dat iedereen de rol krijgt die het beste bij hem/haar past. Thuis kan hopelijk al snel de muziek worden ingestudeerd.
...lees meer »

 
 
27-03-2015
Portretten.....
Vandaag is juf Sanne van het Land van Scala voor het laatst geweest. Ze heeft 4 week lang, iedere vr ijdag ons les gegeven met verschillende technieken. De resultaten waren geweldig! Opdrachten zoals een rotstekening en een kasteel maken. Ook kregen we les in het schetsen van een portret met houtskool. Vandaag was de afronding. Nu mochten de kinderen een zelfportret gaan schetsen en daarna de schets schilderen. Prachtige resultaten. Bekijkt u de foto’s maar eens. Maar natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in de klas. U bent altijd van harte welkom!
...lees meer »

 
 
Start visproject groep 5-8
Op donderdagmorgen 26 maart zijn we alvast gestart met het school-brede visproject voor de groepen 5 -8. We kwamen bij elkaar in groep 5 om uitleg te krijgen over de groeps-overschrijdende opdrachten. Het is de bedoeling dat kinderen zelf groepjes vormen en dan de gekozen opdracht met elkaar tot een goed einde brengen. Zo kan een leerling uit groep 5 samen gaan werken met iemand uit groep 7. Hierna mochten ze op een groot blad intekenen op een opdracht. ’s Middags mochten de leerlingen gelijk aan de slag. Voor sommigen was het nog wat onwennig maar de volgende middag gingen ze gericht aan het werk. Er zijn veel opdrachten waar ze uit mogen kiezen, zoals een interview afnemen via de telefoon, proefjes met water doen, een werkstuk maken over ‘op welke vis lijk jij?’ of een fantasievis maken en daarover een krantenartikel schrijven en er een diorama van maken. Wat een diorama is, kunt u heel goed vragen aan uw kinderen. Zij kunnen u het haarfijn uitleggen!!
...lees meer »

 
 
26-03-2015
Paas werkstuk
Voor de Paasviering op dinsdagavond 31 maart heeft groep 5 een drieluik gemaakt; 'Gestorven, Begrav en en Opgestaan'. Op een van de foto's wordt de laatste hand gelegd aan dit drieluik. Iedereen kind van de groep heeft hieraan meegewerkt. Ook hebben de kinderen een individueel werkje gemaakt van de kruisiging op Golgotha. Ontroerende mooie werkjes!!
...lees meer »

 
 
25-03-2015
Eieren zoeken op het plein
Wat als rekenactiviteit voor groep 1/2 begon, monde afgelopen dinsdagmiddag uit in een enorme zoekto cht (met álle kleuters) naar eieren op het schoolplein. Er moesten wel geteld 15 eieren goed en wel in de bak terecht komen. Elk kind deed zijn uiterste best.
...lees meer »

 
 
24-03-2015
Boekselen in groep 7/8
Er worden al mooie boeksels gemaakt! De fantasie wordt geprikkeld en het resultaat mag er zijn. Een oud boek wordt zo nog goed gebruikt!
...lees meer »

 
 
Techniek groep 7/8
Heerlijk is het om een oud apparaat uit elkaar te halen en te zien hoe iets gemaakt is. We leren vee l van elkaar!
...lees meer »

 
 
13-03-2015
rotstekening en kastelen
Afgelopen 2 vrijdagen is er een gastdocent van scala bij ons in de klas geweest. Samen met haar hebb en we het gehad over rotstekeningen en kastelen. Hier hebben we vervolgens mooie kunstwerken over gemaakt. Hieronder een impressie hiervan.
...lees meer »

 
 
12-03-2015
Week van het geld
In het kader van 'week van het geld', had groep 5 een gastdocent van de SNSbank uitgenodigd. Zij, Ir is benjamins, heeft ons heel veel kunnen vertellen over geld, sparen en muntgeld.
...lees meer »

 
 
11-03-2015
Lentewandeling groep 1 en 2
Vanmorgen hebben we met de kinderen uit groep 1 en 2 een heerlijke lentewandeling rondom de school g emaakt. We gingen op zoek naar de verschillende lentebloemen die nu bloeien. We belanden aan het eind nog even heerlijk in een speeltuintje in de buurt van de school. Hieronder zijn wat foto's van dit moment te zien.
...lees meer »

 
 
09-03-2015
Kampioen van Drenthe!
Zaterdag heeft het damteam van groep 7/8 met daarin Matthijs, Levy, Stef, Wouter en Marieke het ontz ettend goed gedaan bij het Drentse schooldamkampioenschap! Ze wisten op één remisepartij na, alle partijen te winnen met hun team, en zijn daarmee kampioen van Drenthe geworden!! Met elk een medaille en een weer beker voor de school! Zij mogen net als het team van groep 5/6 naar de halve finale op 11 april!
...lees meer »

 
 
06-03-2015
Rotstekening
Direct aan het begin van de dag kregen de kinderen les van een gastdocent van het Land van Scala. Ze liet ons een mooie Power Point Presentatie zien over rotstekeningen die heel vroeger gemaakt zijn. Daarna mochten de kinderen met verschillende materialen met dit onderwerp aan de slag gaan. De foto's laat een indruk zien van het enthousiasme van de kinderen.
...lees meer »

 
 
Een groot aantal kinderen kregen de 9-jaars prik
s'Middags waren we ongeveer nog met een kleine 10 kinderen in de klas. De andere kinderen werden op gehaald door de ouders want ze kregen de 9-jaars prik. Daardoor kwam er weinig meer terecht van de gewone lessen. Zo hadden de overblijvers een leuke en gezellige middag. De kinderen mochten lekker spelen en/of met hun zelf gemaakte punnikklosje aan de slag gaan. Het klosje breien was eerst erg moeilijk voor sommigen,maar al gauw kregen ze de smaak goed te pakken en wisten niet van ophouden. Het is de bedoeling om een mooie dikke draad te maken en daarvan maken we dan een zeeslang of een paling . En kijk ook eens naar de laatste foto: twee hele grote torens van kapla werden door deze jongens gebouwd.
...lees meer »

 
 
16-02-2015
Naar de halve finale!
Zaterdag heeft het team van de Calvijnschool goede zaken gedaan bij het Drentse Schooldamkampioensch ap! Yonathan, Reinout, Arthur, Leon, Wessel en Jaïr zijn tweede geworden en daarmee hebben ze een plekje in de halve finale van Nederland veroverd! Op 11 april is de volgende ronde. Hierbij een foto van het zestal. Ze mogen een ererondje door de school maken. ?? Naast de beker hebben de kinderen een medaille gekregen. Het bijzondere aan dit kampioenschap is wel dat de drie Hoogeveense scholen die meededen ook de nummers 1,2 en 3 zijn van Drenthe zijn geworden bij dit kampioenschap. Een opsteker voor de damclub!
...lees meer »

 
 
13-02-2015
acrobatiek
Vanmorgen hebben we in de gymles een acrobatiek oefening gedaan. Hieronder een 2-tal resultaten.

 
 
Een meetles!!
Tijdens de rekenles zijn we druk geweest om alles te meten. Bijvoorbeeld: Meten hoe lang je bent en hoe lang de hal van de school is, etc. De hal werd met een liniaal opgemeten en elke 30 cm moest er een streepje gezet worden(turven). Daarna mochten ze met rekenmachientjes uitrekenen hoe lang (ongeveer) onze hal is. Een leuke les waar de kinderen vol enthousiasme mee aan het werk gingen.
...lees meer »

 
 
gymmen
Vandaag een leuke, intensieve gymles. Scoren met de basketbal, hockeyen en acrobatiek.

 
 
11-02-2015
Schoolproject IRAN (12 februari tot 20 februari)
In Iran hebben gehandicapte weeskinderen in een weeshuis tekeningen van Jezus gemaakt, omdat dit str eng verboden is zijn deze kinderen uit het weeshuis gezet. Op straat dus… Gelukkig zijn deze kinderen opgevangen door christelijke vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden financieel ondersteund door een aantal Hoogeveners (Pita en Ria) middels de organisatie HVC. Hun doel is de mensen voorzien van voedsel, onderwijs, kleding en medische verzorging. Tijdens ons project willen we geld ophalen voor deze stichting. Zij zullen ervoor zorgen dat ons geld bij deze vrijwilligers en kinderen terecht komt. Naast het geld ophalen willen we onze Calvijnkinderen bewust maken van de situatie die er leeft onder de vervolgde christenen. We willen ze iets leren over het land (geografisch, samenleving, religies). Ook willen we lijnen trekken naar de tijden in de Bijbel. Het komt nu voor, maar vroeger (Daniel) kwam de christenvervolging ook zeker voor. D.m.v. een verkoopactie van Wilhelminapepermunt willen wij op een snelle en gemakkelijke manier veel geld ophalen. We zorgen dat wij op school een grote voorraad met doosjes pepermunt hebben staan. Ieder gezin krijgt een vast aantal doosjes mee naar huis. De koper moet gelijk betalen, dus de kinderen krijgen direct geld. Dit geld doen we in een zichtbare spaarpot/meter o.i.d. en indien gewenst krijgt het gezin weer meer doosjes mee naar huis om te verkopen. Wij hopen op een mooie inspirerende en leerzame projectweek met daarbij een mooie opbrengst voor onze verre naasten.
...lees meer »

 
 
05-02-2015
Groep 7/8 leest kinderen uit groep 2 voor...
Vanmorgen kwamen de kinderen uit groep 7/8 voor het eerst voorlezen aan de groep 2'ers. In de klas e n op verschillende plekken in de gang waren koppeltjes kinderen te vinden. Beide groepen hebben het als erg leuk ervaren. Bij deze wat foto's van dit eerste voorleesmoment. Zoals het nu lijkt komt groep 7/8 ons om de week op donderdag voorlezen.
...lees meer »

 
 
29-01-2015
OPEN DAG 12 februari
Welke basisschool kiest u voor uw kind? Nieuwsgierig naar onze Calvijnschool? Kom langs op donderdag 12 februari! Wij laten graag zien hoe onze school en ons onderwijs eruitziet. U bent van harte welkom tussen 9.30 en 15.00. Wilt u liever op een andere dag een kijkje nemen? Ook dat is mogelijk. Zie http://www.johannescalvijn.nl/Contact voor onze contactgegevens.
...lees meer »

 
 
bekijken
OPEN DAG 12 februari (aangepast)
 
 
22-01-2015
Wethouder maakt kinderen enthousiast
Deze week zijn de nationale voorleesdagen, daarom heeft Gert Vos (wethouder van onderwijs) vanmorgen voorgelezen bij de kleuters. Het doel is om kinderen enthousiast te maken voor lezen. Niet alleen omdat het leuk is, maar vooral ook omdat het heel nuttig is. Op www.nationalevoorleesdagen.nl kan u meer informatie vinden en daar vindt u ook voorleestips.
...lees meer »

 
 
16-01-2015
spreekbeurten
De eerste spreekbeurten zijn gehouden. Hieronder ziet u een aantal foto;s van Leon zijn spreekbeurt . Deze ging over de jeep van zijn opa.
...lees meer »

 
 
bouwwerken
De afgelopen week heeft het regelmatig geregend. Hieronder het resultaat.

 
 
14-01-2015
Aardrijkskunde
Lava, vulkanen, sluizen, rivieren. Deze week in groep 7/8 aardrijkskunde met onze handen!

 
 
Feest in groep 1 en 2!
Op woensdag 14 januari vierden juf Jagersma en juf van Eeken hun verjaardagsfeest. We hebben met elk aar een erg gezellige ochtend gehad. De kinderen deden in groepjes verschillende activiteiten, zoals cake versieren, stoelendans, bingo en nog veel meer... Alle ouders en kinderen uit groep 8 die hierbij hebben geholpen; hartelijk bedankt!! Hieronder een aantal foto's van deze feestelijke ochtend.
...lees meer »

 
 
08-01-2015
Gelukkig Nieuwjaar
Groep 5 wenst iedereen een gezegend en gezond 2015!

 
 
07-01-2015
'Een gelukkig nieuwjaar' met groep 1 en 2
In het kader van ons nieuwe thema 'een nieuw jaar', herbeleefden de kinderen uit groep 1 en 2 vandaa g even opnieuw het oud en nieuw. Alle kinderen kregen een sterretje. Vervolgens telden we af van 10 naar 0 en wensten we elkaar (nogmaals) een gelukkig nieuwjaar!
...lees meer »

 
 
19-12-2014
Laatste schoolmiddag van het jaar
De laatste schoolmiddag van het jaar 2014 hebben we op een heel gezellige manier doorgebracht. Direc t om 13.00 uur mochten de kinderen zich verstoppen in de school. De leerkrachten van de groepen 5-8 zochten de kinderen op. Na dit spel, waren de kinderen die het laatst door de leerkrachten gevonden waren, iedereen gaan zoeken, ook de juffen en de meester. Sommige kinderen zaten op hele goede verstop plekjes. Daarna was er een klein circuitje georganiseerd. De kinderen mochten zelf weten wat ze gingen doen. Zo konden ze kiezen uit; tekenen en kleuren, spelletjes doen en een film kijken. Zo sloten we het jaar op een fijne en gezellige manier met elkaar af.
...lees meer »

 
 
17-12-2014
De geboorte van Jezus vieren!
Vanmorgen zijn we begonnen met het zingen van kerstliederen. Samen zingen en vieren dat Jezus gebore n is! Vervolgens hebben we in de klassen prachtige kerstwerkjes gemaakt. Allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet!
...lees meer »

 
 
08-12-2014
 
 
05-12-2014
5 December........
En toen was het eindelijk vrijdag 5 december. De kinderen hadden prachtige surprices met gedichten v oor de ander gemaakt. 's Middags speelden we, met groep 6/7 en groep 7/8, het 'levend cluedo spel'. Ouders en twee stagiaires hielpen daarbij. Daarna speelden we in eigen klas het Sinterklaas-ganzenbord. En als afsluiting van deze gezellige dag, keken we een DVD over Sint en zijn Pieten.
...lees meer »

 
 
03-12-2014
Bezoek Kluis van Sinterklaas groep 1 en 2
Afgelopen maandagmiddag was het zover. Samen met groep 1 en 2 mochten we een bezoekje brengen aan de kluis van Sinterklaas. We hebben daar van alles gedaan, zoals: het maken van een tekening, kruipen onder 'glow in the dark' lintjes (zonder deze aan te raken), het gooien van pakjes in de schoorsteen, het maken en rollen van pepernoten, het roetsjen op een kabelbaan en nog heel veel meer. Maar het hoogtepunt was natuurlijk het bezoek aan Sinterklaas, die al op ons zat te wachten in zijn grote stoel. Hieronder een paar foto's van dit bezoek!
...lees meer »

 
 
28-11-2014
Pietengymnastiek
Het gymlokaal was veranderd in een gymnastiekparcours voor Zwarte Pieten. Iedere Piet nam een 'cadea utje'(een houten blok) mee, om die vervolgens in een schoorsteenmand te deponeren. De pieten moesten goed op letten om niet getikt te worden. Want dan moesten ze opnieuw een cadeautje op gaan halen. Een heel spektakel maar wat hadden de pieten een lol.
...lees meer »

 
 
21-11-2014
Robot taal
Vanmiddag hebben we in groep 6/7 geoefend met robot taal. De kinderen hebben in groepjes van 3 gewer kt. Ze hebben met elkaar afgesproken welke commando's er voor de robot waren en hoe deze eruit zagen. Vervolgens hebben ze de robottaal geschreven en mocht iemand de robot naspelen om te controleren of het programma klopte.
...lees meer »

 
 
20-11-2014
Kapla en voorbereiding van het Sinterklaasfeest
Toelichting bij de foto's: Laatst heeft een aantal kinderen, een half uurtje met Kapla gespeeld. Op de foto's is te zien wat een mooie bouwwerken de kinderen hebben gemaakt. Ook twee foto's van een paar kinderen uit de groep, die samen met juf Lisa, de klas met Sinterklaas spullen hebben versierd.
...lees meer »

 
 
Damkampioen!
Schooldammen voor de groepen 7 en 8 op 19 november 2014 Gistermiddag vond het jaarlijkse schooldamt oernooi voor de kinderen van de groepen 7 en 8 weer plaats. Onze school mocht hier aan meedoen met 3 teams. In de weken voorafgaand aan dit toernooi, hebben Gerard Bruins en Zainal Palmans hard met de kinderen geoefend en samen met hen zijn ook de teams voor dit toernooi samengesteld. Iedereen die zich had opgegeven kon meedoen, dus we hoefden nu niemand teleur te stellen. Vorig jaar zijn we niet verder gekomen dan deze eerste ronde, nu hopen we verder te komen! In totaal deden gistermiddag 13 teams mee aan dit toernooi. De teams waren verdeeld in 3 poules, elk team van onze school deed mee in een andere poule. In die poule moesten 3 rondes worden gespeeld. Per ronde kon een team dan maximaal 2 wedstrijdpunten en 8 bordpunten verdienen. Aan het eind van de derde ronde werd er gekeken welke teams de meeste punten hadden en dus het best hadden gedamd. De nummers 1 en 2 van elke poule mochten daarna meedoen met de winnaarspoule en de nummers 3, 4 en 5 speelden verder in de verliezerspoule. Team 3 bestond uit Tim, Amanda, Jurjen en Maurik. Na de eerste 3 ronden waren ze derde in de poule van 5 teams, de laatste 3 ronden deden ze dus mee in de verliezerspoule. Ze hebben erg goed hun best gedaan, rustig gespeeld en zijn uiteindelijk 12de geworden! In de winnaarspoule mochten 6 teams meedoen. Team 2 was tweede geworden in hun poule en mocht daarom meedoen in de winnaarspoule. Dit was al een hele prestatie, omdat er dit jaar erg sterke teams meededen. Jarrow, Rianne, Annelie, Richard en Kevin beten goed van zich af en hebben nog best wel punten binnengehaald. Ze bereikten uiteindelijk knap de 6de plaats! Team 1 deed het erg goed! Na de eerste drie ronden had dit team tot dan toe alles gewonnen en waren daarmee poulewinnaar. In het totaalklassement stonden ze ook bovenaan! Toch bleef het tot de laatste ronde nog erg spannend, want de andere teams waren ook erg sterk. In de 4de ronde was ons eigen tweede team de tegenstander, deze ronde werd door team 1 gewonnen. In de 5de ronde werd het wel erg spannend, ‘De Morgenster’ was de tegenstander. Dit is het enige team dat remise tegen hen speelde. Voordat de laatste ronde begon, werd duidelijk dat er nog 4 teams kans maakten op de titel: De Weidebloem, De Krullevaar, De Morgenster 1 en De Calvijnschool 1. Onze school stond met 1 punt verschil bovenaan, maar moest de laatste ronde wel zien te winnen om kampioen te kunnen worden. De laatste ronde moest team 1 tegen ‘De Krullevaar’, een pittige tegenstander. Het ging erg goed, ze wisten deze ronde te winnen met 7-1! Team 1, met daarin Marieke, Levy, Stef, Matthijs en Wouter is hiermee KAMPIOEN van Hoogeveen geworden en mag naast de eerste prijs ook de grote wisselbeker een jaar mee naar school. En natuurlijk mogen ze door naar de Drentse kampioenschappen in februari. GEFELICITEERD!! Samen met de kinderen kunnen we terugkijken op een sportieve en opnieuw zeer geslaagde middag! E.S.
...lees meer »

 
 
17-11-2014
Drieluiken
In het kader van ons bezoek aan het Rijksmuseum is er in de groepen 6, 7 en 8 gewerkt aan een eigen kunstwerk. De kinderen hebben allemaal een drieluik gemaakt met het thema 'De Nachtwacht'. Op de foto's ziet het resultaat van deze opdracht!
...lees meer »

 
 
10-11-2014
Lampionnetje lopen...
Ze zijn af, 21 minion lampionnen! Met veel plezier en veel plaksel is er afgelopen weken gewerkt in groep 7/8 aan de lampionnen... Nu maar hopen dat het veel snoep oplevert! ...lees meer »

 
 
07-11-2014
Bezoek Rijksmuseum
Nootmuskaat, kaneel, stil leven, Rembrandt, de achterkant van Royal Charles, de familie Bicker, etc. . Vandaag zijn groep 6, 7 en 8 naar het Rijksmuseum geweest. Ze kregen een zintuiglijke rondleiding door de Gouden Eeuw. Een toetje op de geschiedenislessen van de afgelopen weken.
...lees meer »

 
 
27-10-2014
Vooraanzicht van onze school
Vandaag zijn we bezig geweest om onze school te schetsen: het vooraanzicht van de school. Het was ee n prachtig gezicht hoe ieder kind er mee bezig was. Lekker in het zonnetje, op je knieën. De volgende les werken we, dat wat de kinderen buiten getekend hebben, in het groot uit!
...lees meer »

 
 
22-10-2014
Opa- en omamorgen
Vandaag hadden we deuren opgezet voor opa's en oma's. Kinderen mochten hun opa en/of oma uitnodigen om te kijken in hun klaslokaal. Dat leverde stralende kinderen en stralende grootouders op!
...lees meer »

 
 
20-10-2014
Plattegrond klaslokaal
Tijdens de tekenles zijn we bezig geweest met het maken van een plattegrond van onze klas. Voordat w e in tweetallen aan het werk gingen, bespraken we eerst goed hoe groot, lang en breed iets is. Vol enthousiasme zijn de kinderen hier mee bezig geweest. En het resultaat mag er zijn. De plattegronden hangen in de hal en in de klas. Loop gewoon eens binnen om de werkstukken te komen bekijken. De kinderen kregen ook nog een opdracht mee. Op hun plattegrond moesten ze aangeven dat ze iets, een pen, gummetje, hadden verstopt in het lokaal. De anderen kinderen moesten dan goed kijken op de plattegrond en dan (gericht) op zoek gaan naar het attribuut. Op deze manier leren de kinderen een plattegrond te lezen. De volgende keer gaan we de plattegrond van onze school en omgeving maken.
...lees meer »

 
 
12-10-2014
Oudermorgen
Op donderdag 9 oktober kwamen er ouders bij ons in de klas. Ouders konden de bijbel-, reken- en taal lessen bijwonen. Het was een erg gezellige morgen.
...lees meer »

 
 
03-10-2014
Samen kunnen we meer
Het plein geveegd, de keuken schoon, ouders waren vanmorgen druk in touw. Bedankt! #samenkunnenwemee r
...lees meer »

 
 
29-09-2014
Verven
Tijdens de tekenles hebben de kinderen de eerder gemaakte kleimodelletjes geverfd. De resultaten m ogen er zijn!
...lees meer »

 
 
23-09-2014
Burgemeester onthult Kwadraatbordje op de Calvijnschool
Vandaag werd op de Calvijnschool in Hoogeveen door burgemeester Karel Loohuis een Kwadraatbordje ont huld. Dit bordje betekent dat de school extra mogelijkheden en professionele begeleiding biedt voor meer- en hoogbegaafde kinderen.
...lees meer »

 
 
22-09-2014
Op zoek naar afvaleters
Tijdens de natuurles zijn we buiten op zoek gegaan naar pissebedden. We hebben, tijdens deze les, ge leerd dat een pissebed een afvaleter is. Ook hebben we er een filmpje over gezien.
...lees meer »

 
 
19-09-2014
Groep 6/7 in debat over asielzoekers centrum Hoogeveen
Vanmiddag ging nieuwsbegrip over Prinsjesdag en de plannen van de regering. Zo kwamen we met elkaar in gesprek over plannen van de regering en over plannen van de gemeente Hoogeveen. Hierbij een aantal foto's van de kinderen in debat over de vraag; wel of geen asielzoekerscentrum in Hoogeveen.
...lees meer »

 
 
15-09-2014
Een rekenles op de vloer
Tijdens de rekenles kregen de kinderen allemaal een schoolkrijtje en een liniaal. De kinderen kregen de opdracht om een 'tegelvloer' te maken van 6 tegels. Elke tegel moest 10 cm zijn. De tegels moesten aan elkaar passen. En vandaar uit kwamen we bij de' tafel'som 6 uit. een hele leuke les en ik heb de kinderen beloofd om a.s donderdag of vrijdag het nog een keer te gaan doen maar dan met meerdere tegels. ...lees meer »

 
 
12-09-2014
Tennisles bovenbouw
De groepen 6/7 en 7/8 hebben vandaag tennisles gehad bij TC De Weide. Een leuke, sportieve en zonnig e middag!
...lees meer »

 
 
buiten spelen
Omdat het vandaag heerlijk nazomers weer was, hebben we lekker een uurtje buiten kunnen spelen. Echt genieten! ...lees meer »

 
 
Verstoppertje
Op deze dag hadden we zo hard gewerkt, dat er nog tijd was voor ontspanning: verstoppertje spelen (z onder verlos). Jah, in de school, vanaf groep 3 t/m groep 8. Van te voren hadden we goede afspraken gemaakt wat wel en wat niet mocht. Juf mocht als eerste de kinderen gaan zoeken. Rense werd als laatste gevonden. Nu mocht Rense de kinderen en de juf gaan zoeken. Er werden nu betere verstop-plekjes gevonden. Rense vond juf, na lang zoeken, in de poppenkast. En Sophia werd nu als laatste gevonden. Wat was het gezellig en wat hebben we met elkaar genoten. Hier onder kunt u zien waar ieder kind zich verstopt had. ...lees meer »

 
 
11-09-2014
spinnen
vandaag hebben we een Natuurles over spinnen gehad. Veel kinderen hadden een spin in een potje meege nomen. Ook waren er potjes met een dikke vlieg er in, een echte bromvlieg. Zo konden we goed het verschil zien tussen een spin en een vlieg. Aan het einde van de les, zijn de spinnen en vliegen buiten weer vrijgelaten.Maar één spin ontsnapte al in de klas. Grote hilariteit natuurlijk!! ...lees meer »

 
 
08-09-2014
kapla
Kijk ze eens bouwen. Een prachtig mooi kapla-gebouw. wat zijn ze trots! Knap werk, jongens!! ...lees meer »

 
 
05-09-2014
een klei les
Vandaag aan het eind van de dag hebben we gekleid. De kinderen mochten van een rol klei een gezicht maken. De resultaten zijn erg leuk geworden. Nu moeten de kleikoppen drogen en daarna gaan we ze nog verven. De kinderen hadden er een enorm plezier in. ...lees meer »

 
 
01-09-2014
'Met sprongen vooruit'
Zo nu en dan even een leuk rekenspelletjes tussen de lessen door, vinden de kinderen erg leuk. Een f ijne onderbreking. Even lekker bewegen. Voor sommigen hard nodig. De kinderen mochten een 'keer'som op een papiertje schrijven en het antwoord op de achterkant noteren. Ze mochten door de klas lopen en als ze een ander kind tegenkwamen, lieten ze hun som zien en mocht het kind het antwoord geven op de som. ...lees meer »

 
 
leuke uitspraak
Veerle komt naar me toe en zegt: "ik heb last van Tim, want die rekent buiten zijn hoofd!"

 
 
27-08-2014
sluiswachters en dijkgravers
Met geschiedenis werken we over het thema Egypte. De kinderen hebben hard gewerkt. Ze hebben alle l anderijen rondom de Nijl voorzien van vruchtbare slik en water. En daarvoor werd er flink gekliederd en overlegd......
...lees meer »

 
 
25-08-2014
Raket
Lennart mocht zijn zelfgemaakte raket laten zien. De hele groep verzamelde zich rond de zandbak. Vor ige week had Lennart ook al een poging gewaagd maar toen mislukte het. In de kurk zat toen een sneetje en daarom lekte de raket en werkte het niet. Nu de tweede poging: en jawel het werkte!! geweldig! Top Lennart!! ...lees meer »

 
 
21-08-2014
babyfoto's
Wat een leuke babyfoto's hadden de kinderen meegenomen. We hebben vanmiddag in groepjes uitgezocht van wie welke foto was. Het was nog een heel gepuzzel, maar wel erg gezellig.....
...lees meer »

 
 
18-08-2014
We zijn begonnen!
Maandag 18 augustus zijn we samen begonnen aan een nieuws schooljaar! Ouders, leerlingen en leerkra chten kwamen bijeen om te openen met gebed en zang.
...lees meer »

 
 
04-07-2014
Laatste schooldag met afscheid
De laatste week voor de vakantie staat altijd bol van de activiteiten. Musical, afscheid groep 8, la atste schooldag en dit jaar kwam daar een afscheid van drie gewaardeerde collega's bij. Dit alles met het thema muziek. We hebben op donderdagmiddag het jaar afgesloten met een receptie en Sing-In.
...lees meer »

 
 
17-06-2014
Schoolreisje onderbouw
Alweer bijna een week geleden was het zover, het schoolreisje voor de groepen 1 t/m 7. De groepen 1 t/m 4 begonnen eerst met een uitje naar de Sahara!! En warm dat het daar was ;). Gelukkig was het de Sahara gelegen bij Ommen. Na ons fruit op te hebben gegeten ging de reis verder naar Dalfsen, waar we vervolgens nog wat heerlijke uurtjes in speeltuin Madrid hebben doorgebracht! Bij deze wat foto's van het schoolreisje, gemaakt door (juf) Katrien Schep!
...lees meer »

 
 
06-06-2014
Sportweek bovenbouw
Deze week stond bij de bovenbouw in het teken van de sportdagen. Groep 7 en 8 hebben vandaag hele go ede weersomstandigheden gehad en een winnend team bij Flagball. Zie de foto's.
...lees meer »

 
 
09-05-2014
Kamp Dwingeloo
Groep 8 heeft, ondanks veel regen, een fantastisch kamp gehad in Dwingeloo! In het Nationaal Park Dw ingelderveld sliepen ze 2 nachten in tenten met stapelbedden. Onder andere door de hulp van veel ouders waren het drie geweldige dagen.
...lees meer »

 
 
04-05-2014
Dodenherdenking 4 mei
Zondag 4 mei was er een stille tocht i.v.m. de dodenherdenking. De tocht vertrok vanaf het Raadhuisp lein. Bij het monument van de Joodse begraafplaats hebben leerlingen van groep 8 bloemen gelegd. Vervolgens werd de tocht vervolgd naar de nieuwe begraafplaats.
...lees meer »

 
 
15-04-2014
schooldammen: Calvijnschool door naar landelijke finale!
Afgelopen zaterdag hebben onze vijf dam-kanjers de halve finale gespeeld. Elf scholen streden de hel e dag tegen elkaar om de eerste, tweede en derde plaats. De Calvijnschool eindigde op de derde plaats en behaalde daarmee een plaats in de landelijke finale. Deze zal gespeeld worden op 24 mei 2014. De precieze locatie is nog niet bekend, maar zodra we dat weten, geven we dat aan u allen door. Dat dit een unieke gebeurtenis is, hebben we met de kinderen in groep 5/6 afgelopen maandag besproken. Een gewelige prestatie en een unieke belevenis voor deze vijf kinderen. Zij behoren bij de 18 scholen die de beste zijn van heel Nederland op het gebied van dammen anno 2014. Gefeliciteerd Nynke, Matthijs, Stef, Levy en Wouter! Meer lezen? Kijk op: http://www.regiohoogeveen.nl/news/27755/Hoogeveense-schooldamteams-naar-finale-.html
...lees meer »

 
 
Kanjerspel
Vanmiddag hebben we een Kanjerspel gedaan. De kinderen moesten op de bank gaan staan. Vervolgens kre gen ze een opdracht. Bijv. 'Ga op volgorde van huisnummer staan.' Daarbij mochten ze de grond niet raken. Dit ging heel goed! Op deze foto staan de kinderen op alfabetische volgorde (voornamen).
...lees meer »

 
 
08-04-2014
Sportclinic
Afgelopen vrijdag, 4 april, zijn we met de groepen 6/7 en 8 naar een sportclinic geweest. Deze clini c werd gegeven door voetbal-/hockeytrainers en 2 combinatiefunctionarissen van de gemeente. We begonnen de middag met voetballen. Eerst rouleerden we in 3 groepen langs verschillende oefeningen. Daarna speelden we een partijtje. Na een uur ruilden we om met groep 8 en was het onze beurt om te gaan hockeyen. Ook hier begonnen we met een aantal oefeningen, waarna we een partijtje speelden. Zelfs de juffen deden mee! Het was een geslaagde en gezellige middag. Ouders, bedankt voor het meefietsen! ...lees meer »

 
 
03-04-2014
Ontdekpad
Vorige week dinsdag hebben we het natuur-ontdekpad gelopen. De kinderen mochten in groepjes verschil lende proefjes uitvoeren. Ze zijn er ontzettend leuk mee bezig geweest!
...lees meer »

 
 
01-04-2014
1 april!!
Vanmorgen was de aftrap van een nieuw project. Als opvolger van het School Fruit Project zou het Sch ool Groente Project van start gaan. Aan de kinderen was gevraagd om iets van groenten mee naar school te nemen voor de start van dit project. Meesters en juffen zongen een lied, en wat bleek? Geen groenten, geen subsidie, het was een 1 april grap!! Gelukkig hadden we wel een heleboel plezier met elkaar!
...lees meer »

 
 
27-03-2014
De lente is begonnen!
Afgelopen week hebben de kinderen al heerlijk genoten van het lenteweer en het spelen in de zandbak. Ook waren er een aantal meiden druk aan het verhuizen :) Hieronder een paar foto's. Groetjes uit groep 1/2
...lees meer »

 
 
lente activiteiten in groep 4
Afgelopen maandag rook het in groep 4 heerlijk naar ui. We hebben met behulp van een ui gekeken hoe bollen groeien.
...lees meer »

 
 
11-03-2014
Bezoek gemeentehuis
Afgelopen dinsdag zijn we naar het gemeentehuis geweest op uitnodiging van Gert Vos van de Christenu nie. We hebben de kamer van de burgemeester gezien, de vergaderkamer van het college van B&W en we hebben een debat gevoerd in de raadzaal. We leerden over de 31 zetels, vriendjespolitiek, de wandelgangen en het allermooiste was natuurlijk het gebruik van de microfoontjes. Hierdoor stelden de kinderen goede vragen aan de lijsttrekker van de CU, de griffier en de ambtenaar.
...lees meer »

 
 
21-02-2014
Triple
Alledrie mochten ze vandaag 12 jaar worden. Ze vierden 8 jaar lang hun verjaardag op dezelfde dag, o ok in hun laatste jaar. Dat vinden we een berichtje waard!
...lees meer »

 
 
16-01-2014
Poëzie
De kinderen kunnen meedoen aan een dichtwedstrijd. Als voorbereiding daarop hebben we vanmiddag same n gewerkt over poëzie. Via verschillende stappen heeft iedereen een gedicht gemaakt. Hieronder een voorbeeld. Wereldbol. Blauw, het is zo mooi en beweeglijk blauw. De landen ontdekkend. Rond is de aarde. Rond zijn de planeten. Venus, mars... Bomen, bloemen groeien. Water druist.
...lees meer »

 
 
08-01-2014
gelukkig nieuwjaar
groep 5/6 wenst u allen een heel fijn en gezond 2014 onder de zegen van de Here!

 
 
07-01-2014
Eindtoets groep 8
Groep 8 is dinsdag begonnen met het schooleindonderzoek. Ze werken drie dagen aan deze toets. Het is hard werken. Bijkomende voordelen; drinken en snoepen onder het toetsen en meer pauze!
...lees meer »

 
 
20-12-2013
Floris Wienen
Op 17 december heeft juf Wienen een gezonde zoon gekregen! Zijn naam is Floris. Hij weegt 3500 gram. We feliciteren juf Wienen en haar man met dit geweldige nieuws!
...lees meer »

 
 
17-12-2013
Theatervoorstelling Oorlogsgeheimen
Groep 8 heeft vandaag een boeiende theatervoorstelling gezien over het boek Oorlogsgeheimen. Het stu k werd gespeeld door twee personen (Tuur en Maartje) en gaf indrukken van WOII. ...lees meer »

 
 
16-12-2013
Kerstkaartjes versturen
Afgelopen week hebben we geoefend hoe je een goede Kerstkaart kunt schrijven. Dit hebben we daarna o ok op een echt kaart uitgewerkt en opgestuurd... Dus wie weet wordt u binnenkort verrast...
...lees meer »

 
 
22-11-2013
Boerderijbezoek
Vanmiddag is groep 8 op bezoek geweest bij een biologische boerderij in Den Ham van de Fam. Plaggenm ars. We hebben geleerd over de boerderij en vooral over koeien en melk. Daar hebben we al onze zintuigen bij gebruikt! ...lees meer »

 
 
11-11-2013
Bezoek Olden Kinholt
Vandaag heeft groep 2 een bezoekje gebracht aan het woonzorgcentrum Olden Kinholt. We namen onze la mpionnen mee en hebben heel wat Sint Maarten en oud Hollandse liedjes met elkaar gezongen. Nadat we werden verwend met lekkere limonade en een koek, mochten we ook nog aan de slag. We hebben een vogelhuisje versierd en mochten er toen ook nog een vetbolletje in hangen. Het was al met al een erg gezellige morgen met jong en oud! Alma Pool en ouders die hebben gereden, bedankt! Foto's zijn op dit moment niet te uploaden via de website, dit probeer ik z.s.m. nogmaals! Groeten Maaike van Eeken
...lees meer »

 
 
Foto's bezoek Olden Kinholt
bericht...

 
 
Judo van meester Bas
Groep 6/7 en groep 8 hebben maandag hun eerste judoles gehad van meester Bas. Er werd flink gezweet door al dat stoeien en er kwamen zo heel wat judotalentjes bovendrijven! Volgende week is de vervolgles. ...lees meer »

 
 
08-11-2013
Kapla
Op deze gezellige vrijdagmiddag zijn een aantal jongens fanatiek met Kapla bezig geweest. Zie hier h et eindresultaat...
...lees meer »

 
 
Lampion
Op de laatste 2 werkdagen van juf Wienen zijn we druk geweest met de lampion..... Het eindresultaat ziet u thuis, maar hierbij foto's van het proces!
...lees meer »

 
 
06-11-2013
Technics4U
Vrijdag 1 november is groep 6/7 naar een techniekmiddag op het Alfacollege geweest. We hebben hier o nder meer filmpjes gekeken over techniek in diverse beroepen, meegedaan aan een quiz en een eigen ventilator op zonnecollectoren gemaakt! Everdina Schep en Daniëlle Wolters, bedankt voor het meefietsen. Foto's van deze geslaagde middag kunt u hieronder bekijken...
...lees meer »

 
 
Dankdagviering
Vanmorgen zijn we met alle kinderen, ouders, opa's, oma's en belangstellenden in 'De Opgang' geweest om aandacht te geven aan Dankdag. Het was een feestelijk samenzijn met vrolijke liederen. Het scheppingsverhaal werd verteld door een aantal kinderen en op de beamer waren daarbij prachtige platen te zien. Er klonken gedichten en er was gebed door kinderen geschreven en uitgesproken. Ouders waren betrokken achter de piano en in technische ondersteuning. We kijken terug op een heel plezierige morgen.
...lees meer »

 
 
28-10-2013
Aan de studie!
We hebben twee succesvolle studiedagen gehad! Eentje voor de vakantie en eentje na de vakantie. Dat betekende een cadeautje voor de kinderen; zij hadden een extra lange herfstvakantie. Uitgerust (én bepakt) kunnen we er weer tegenaan! ...lees meer »

 
 
10-10-2013
Lange sluitertijd
Afgelopen dinsdag zijn we creatief bezig geweest met 'Nieuwe Media'. Dat is een workshopthema van Sc ala. We gingen foto's maken met langere sluitertijd. Met spullen, licht, bewegen en door model te staan hebben we mooie resultaten bereikt!
...lees meer »

 
 
08-10-2013
Groep 4 leest voor aan de groepen 1 en 2
Vandaag mocht groep 4 weer boeken komen voorlezen aan groep 1 en 2. We proberen dit vanaf nu elke we ek te doen. Hieronder een aantal foto's van het voorlezen aan de groep 2'ers! Groetjes juf van Eeken en juf Bouwhuis
...lees meer »

 
 
Oudermorgens
Vanmorgen was de eerste oudermorgen. Fijn dat er al zo veel ouders bij de kinderen in de verschillen de groepen zijn wezen kijken. Komende donderdagmorgen is de tweede mogelijkheid om bij de kinderen in de groepen op bezoek te gaan. In de kleine pauze zorgt de ouderwerkgroep voor koffie en thee. De opa en oma morgen staat volgend jaar weer op de planning (schooljaar 2014-2015).
...lees meer »

 
 
04-10-2013
Als een kind zo blij!
Vorige week donderdag kwam de moeder van Madelief (Kremer) op een geweldig idee. Namelijk: geef een kind een plastic zak en doe er een lintje aan. Voila, de vlieger is klaar. Nadat de broodpauze voorbij was, wilden steeds meer kinderen uit groep 1 en 2 in het bezit komen van een eigen vlieger. Hieronder een aantal foto's van dit tafereel!
...lees meer »

 
 
Nieuwe shirtjes
Op woensdag 2 oktober zijn de nieuwe schoolshirtjes van de Calvijnschool in Hoogeveen in gebruik gen omen. Helderblauwe shirtjes met voorop het nieuwe logo van de school en achterop het logo van onze sponsor Tegel- en Tapijt Toko Hoogeveen. Een sponsorloop was de eerste activiteit waarbij de shirtjes gebruikt werden. Aangemoedigd door ouders en belangstellenden, renden de kinderen hun rondjes. De ouderwerkgroep was actief met koffie en limonade en de zon maakte het feest compleet. We kijken terug op een geslaagde morgen!
...lees meer »

 
 
Inspecteur is tevreden
De inspecteur is afgelopen maandag op school geweest en we hebben op alle onderdelen een voldoende g escoord. Dat is de maximale score, dus een opsteker voor het hele team! Het voelt als wind in de zeilen en volle kracht vooruit.
...lees meer »

 
 
03-10-2013
dammen
Vanmiddag, 3 oktober 2013, kregen de kinderen van groep 5/6 hun tweede damles van meneer Bruisma. Wa t vonden ze dit weer een leuke les. Ze waren erg enthousiast want ze willen goed voor de dag komen op 13 november a.s. Dan zullen ze de strijd aan gaan met kinderen van andere scholen. Na deze les krijgen ze nog 4 damlessen. De kinderen die niet wilden dammen, waren te vinden in het zorglokaal. Het was er muisstil. Ook daar werd erg geconcentreerd gewerkt. De kinderen schreven een briefje of een boodschap in geheimschrift. Ook dit werd als erg leuk ervaren.
...lees meer »

 
 
02-10-2013
Vreemde vruchten
Op de thema tafel in de groep hebben heel veel zaden en vruchten bekeken en besproken. Dinsdag zage n we eiketakken en twee soorten vruchten eraan. De gewone eikels en kleine appeltjes met mooie kleuren. Die appeltjes heten galappels. In die galappels zit een larve van de galwesp.
...lees meer »

 
 
kinderboekenweek
Vandaag is de aftrap geweest het begin van de kinderboekenweek, studenten van het Alfa-College hebbe n het eerste hoofdstuk van meeskees en de sponsorloop voorgelezen, de rest van het boek lezen wij als leerkrachten deze week voor
...lees meer »

 
 
Sponsorloop is een groot succes!
Vanmorgen liepen alle kinderen vol enthousiasme hun rondjes op het schoolplein of om de school. Oude rs en belangstellenden moedigden de kinderen aan. Na die tijd was er voor de kinderen wat te drinken en een welverdiende traktatie. Ouders bleven gezellig een kopje koffie drinken. De zon maakte het plaatje compleet!
...lees meer »

 
 
Nieuw thema
Deze week beginnen we al een beetje met het werken aan ons nieuwe thema. Het is gekozen aan de hand van de kinderboekenweek. Ons thema heet Winvis. Hier gaan we over lezen, zingen, praten en werken. Onze groepsmoeder heeft al een hele mooie thema hoek gemaakt in de hal. Vandaag gaan we hard rennen voor de sponsorloop. We gaan wel honderdduizenmiljoen rondjes rennen om de spider. Telt u mee??? Heel veel groetjes van alle bengeltjes uit groep 1
...lees meer »

 
 
01-10-2013
kinderboekenweek
In groep 4 zijn we druk bezig met de Kinderboekenweek. We zijn gestart met het voorlezen van prenten boeken aan groep 1 en 2. Daarna hebben we onze eigen hoofdpersonen en verhalen bedacht. En nu zijn we druk bezig als echte illustrators en auteurs met ons eigen boeken.
...lees meer »

 
 
3 keer nieuw...
We zijn trots op: 1. ons nieuwe logo 2. onze nieuwe website 3. onze nieuwe schoolshirtjes Lancerring van de website is op woensdag 2 oktober 2013 om 11 uur in 'De Opgang'. We nemen dan ook de schoolshirtjes in gebruik met een sponsorloop. Allemaal van harte welkom!
...lees meer »

 
 
30-09-2013
Tennislessen
Vrijdag 20 september heeft groep 6/7 getennist op de tennisbaan van tennisclub De Weijde. We kregen hier eerst uitleg over de middag, starten met een warming - up en gingen daarna aan de slag met partijtjes tennissen! De maandag ervoor is er in de reguliere gymlessen ook aandacht besteed aan tennis door meester Lassche. Hieronder een aantal foto's van het tennissen op een echte tennisbaan!
...lees meer »

 
 
26-09-2013
Hoera, een jongetje!
Op donderdag 26 september hebben meester Lassche en zijn vrouw opnieuw een zoontje gekregen. Hij hee ft de naam Job Thijmen gekregen. Job is het broertje van Pepijn en meester is apetrots!
...lees meer »

 
 
19-08-2013
onthulling nieuw logo
Maandagmorgen 19 augustus 2013 gingen de deuren van de Calvijnschool in Hoogeveen weer open voor de kinderen. Na een heerlijke vakantieperiode, ging het schoolleven weer van start. Kinderen, ouders en leerkrachten kwamen samen in het kerkgebouw ‘De Opgang’ om een zegen te vragen over het nieuwe schooljaar. Aansluitend gingen de kinderen in optocht naar de hoofdingang van de school. Daar werd het nieuw logo van de school onthuld. Deze officiele onthulling gebeurde door twee bijzondere mensen; mevrouw Hidding en meneer Melse. Mevrouw Hidding is al 30 jaar vrijwilliger op de school en is de dochter van één van de oprichters van de school. Meneer Melse was werkzaam op de Calvijnschool van 1970 tot 1989 als ‘hoofd’ van de school. Onder luid applaus haalden zij een doek weg en kwam het nieuwe logo te voorschijn. Daarna was er voor de kinderen een traktatie en voor de ouders koffie en thee.
...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: